Få klar och frisk hy

• Tvätta inte bort hudens naturliga skyddslager med syntetiska lödderämnen. Använd tvättlotioner och hudkrämer med växtoljor som bas. Det kan du till exempel göra genom att duscha, bada och tvätta dig med Dr Sannas Hälsotvål. Du kan köpa den här!

• Ändra kosten och minska på eller ta bort choklad, socker, ost, grädde, prickig korv och jordnötter. Speciellt rökt mat kan vara tufft för huden.

• Tarmsköljning är ett utmärkt sätt att bli av med så kallad blandhy (med både fet och torr hy). Ett par gångers sköljning är rena skönhetskuren för ansiktet.

• Ljust bröd och annan bearbetad spannmål kan ge finnar genom att det snabbt ger en hög blodsockerhalt, vilket frisätter stora mängder insulin och det insulinliknande ämnet IGF-1. Detta leder till en ökad produktion av manliga könshormoner som i sin tur stimulerar huden att producera mer sebum – fettet som akneframkallande bakterier älskar.

• Torrborsta gärna ansiktet med en ansiktsborsta och cirkulerande rörelser som avslutas med att du drar ner mot halsen för att stimulera lymfans dränage. Gå gärna och ta ansiktsbehanslingar med naturliga preparat (som de från Dermanord och Loviderm). Tibetansk ansiktsmassage kan rekommenderas, det är renande och föryngrande för ansiktet.