Inre utveckling ger inre styrka

Vem vill inte trivas med sig själv och vara glad och nöjd? Vakna pigg på morgonen och känna sig tillfreds med livet. Känna att man gör det man vill göra. Det är fullt möjligt – genom en medveten insats från din sida.

Din inre utveckling eller inre tillväxt handlar om att fokusera på det som gör att du känner dig nöjd med dig själv, dina relationer och det du gör. Kort sagt en tillfredsställelse och förnöjelse med ditt liv – oavsett om du lever i en relation, har arbete, familj, barn, lägenhet, hus, bil, platt-tv eller annat som många eftersträvar. Att du känner en tacksamhet och glädje för det du har i livet – oavsett om du är där du vill vara eller inte. Det är att känna sig framgångsrik på insidan.

För det viktiga är inte hur du har det, utan hur du tar det. Det är din inställning och attityd som avgör. Genom att ändra attityd till dig själv och det du gör, kan hela ditt liv ändras.

Det handlar om din känsla för dig själv och ditt liv. Du kan själv skatta dina känslor och tankar kring detta. Nedan finns ett frågeformulär som hjälper till att ge en uppskattning av din inre utveckling (kommer). Se den som ett hjälpverktyg med relativ skala – för det enda du kan jämföra dig med är dig själv. Det handlar om ens egen känsla, om positiva känslor och hur starka de är. Det kan uttryckas som: ”Inre styrka är känslan av att vara hel.”

Jag menar att inre styrka handlar om att leva på ett så ärligt och medvetet sätt som möjligt. Att försöka vara grundad i sig själv och utgå från den du är. Att kommunicera klart och tydligt vem du är och vad du önskar, men också var lyhörd och ödmjuk för andras behov och synpunkter.

Det är att vara flexibel och anpassningsbar till nya situationer, men också att ha styrkan att gå emot konventioner och göra det som man tror på. För det är bara du som kan veta vad som är rätt för dig.

Lyssna på och respektera dig själv!