Naturlig hud- och hårvård

Huden är en porös och genomtränglig barriär mot vår omvärld. Det är av yttersta vikt att vi använder produkter som stärker – och inte skadar – denna omtåliga barriär. Detsamma gäller för hårvårdsprodukter.

Egentligen bör vi inte lägga något på huden som vi inte kan äta… Här finns info samlat om vad som är viktigt, vad man bör undvika och vad man kan använda.

För en klar och frisk hy – 4 snabba:
• Tvätta inte bort hudens naturliga skyddslager med syntetiska lödderämnen. Använd hudkrämer med växtoljor som bas.

• Ändra kosten och minska på eller ta bort choklad, socker, ost, grädde, prickig korv och jordnötter.

• Tarmsköljning är ett utmärkt sätt att bli av med så kallad blandhy (med både fet och torr hy). En eller ett par gångers sköljning är rena skönhetskuren för ansiktet och minskar antalet och storleken på pormaskarna.

• Ljust bröd och annan bearbetad spannmål har visat sig ge finnar genom att det snabbt ger en hög blodsockerhalt, vilket frisätter stora mängder insulin och det insulinliknande ämnet IGF-1. Detta leder till en ökad produktion av manliga könshormoner som i sin tur stimulerar huden att producera mer sebum – fettet som akneframkallande bakterier älskar.

Bra produkter
Nedan finns exempel på företag som säljer bra och naturliga produkter som främjar hudens hälsa. Det finns givetvis många fler.

Dr Sannas Health products

Dr Sannas är ett kunskaps- och produktföretag inom hälsa grundat av författaren Dr. Sanna Ehdin. Vår målsättning är tydlig: Vi vill göra det enkelt att leva ett hälsosamt liv.

Våra produkter är något som du kan använda varje dag för att skapa en mer hälsosam livsstil. Vi vet att en god hälsa är en förutsättning för att må bra och få ett lyckligt liv. Dr Sannas hos Dr Sannas Shop. 

Dermanord

Primulina

LakshmiSweden

Nea of Sweden