Supernäring i Dr Sannas Soldryck

Nyckeln till ett långt och friskt liv är anti-inflammation! Jag har komponerat min Dr Sannas Soldryck med näringsrika och livsstärkande örter och växter som använts inom folkmedicinen sedan urminnes tider för att balansera hälsan. Dess innehålla är vetenskapligt bevisat stärker det friska!

Nu finns den uppskattade Dr Sannas Soldryck med ny design – men det är samma fina, näringsrika innehåll. Sannas Soldryck består av näringsrika växter och örter som innehåller rikliga mängder vitaminer, mineraler, klorofyll, enzymer, aminosyror, fibrer, spårämnen, karotener, flavonoider, nyttiga fettsyror och mycket annat. Pröva Dr Sannas Soldryck!

 • Ingredienser: Gurkmeja, Maca, nässelpulver, kanel och svart peppar är certifierat ekologiska, nyponpulver är vildväxta. Allt är råtorkat vid max 40 grader.
 • Dosering: 1 msk i glas halvfart vatten, gärna först på morgonen. Inta gärna 1 msk kallpressad Kokosolja eller olivolja samtidigt, för fett underlättar upptaget. Man kan röra ut pulvret  i ris- eller mandelmjölk för att neutralisera det lite beska, eller ta i lite koncentrerad tranbärsjuice. Vid behöv inta fler gånger per dag.

Dr Sannas Soldryck innehåller följande, och örteras respektive egenskaper har visat i många vetenskapliga studier:

Gurkmeja är en naturlig smärtstillare, cox-2 inhiberare och detoxar levern.

Gurkmeja

Kryddan gurkmeja tillhör ingefärsväxterna och den har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. De verksamma beståndsdelarna är 3-5% curcuminoider samt 2-7% eterolja, och det finns närmare 7 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin. Farmakologiska studier har visat att curcumin har lika stark inflammationshämmande effekt som kortison och fenylbutazon.

Svartpeppar är tillsatt i mycket liten mängd för det potentierar gurkmejans effekt tusen gånger.

Gurkmeja är kusin till ingefära, som också har mycket hälsosamma och anti-inflammatoriska effekter i kroppen.

Gurkmeja har följande effekter som är dokumenterat i medicinsk litteratur:

 • Stärker och förbättrar matsmältningen, ger ökad mättnad
 • Sänker halten av det dåliga kolesterolet
 • Ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism
 • Skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
 • Är renande för blodet
 • Ger skydd mot arteroskleros
 • Kan hjälpa vid psoriasis och andra inflammatoriska hudsjukdomar
 • Kan hjälpa magbesvär, uppblåsthet och gas (sura uppstötningar)

Efter en genomgång av cirka 700 studier konstaterade ethnobotanist James A. Duke, Phd, att gurkmeja överträffar många läkemedel i dess effekter mot flera kroniska, försvagande sjukdomar, och gör det med praktiskt taget inga negativa biverkningar. Referens  och Dr. James A. Duke, arbetade för USDA i USA i nästan 30 år, och är internationellt känd expert på neotropical ethnobotany, tropical ecology, medical botany, and crop diversification.

Maca-rot har använts av indianer i Peru som ett viktigt hälsotillskott för hälsan sedan 3800 f.Kr.

Maca

Maca kallas ibland för peruansk ginseng, men är inte släkt med ginseng utan tillhör korsblommiga växter. Smaken påminner om pepparrot och palsternacka.

Maca växer i Anderna, Peru, på 4000 meters höjd, och är en näringstät födokälla som innehåller stora mängder vitaminer, mineraler (speciellt kalciumrik), enzymer, fytonutrienter och alla aminosyror (som ofta är svårt att få i vegetarisk mat). Det innehåller lättupptagliga mineraler; bland annat Kalcium, magnesium, Järn, Zink och jod m. fl. Aminosyra-innehållet ger en genomsnittlig biotillgänglig proteinhalt på ca 14 viktprocent. Maca innehåller fytonutrienter som macamiderna och macaenerna.

Maca kallas ofta ”naturens viagra” och har dokumenterad effekt som lusthöjare, även med ökad sexuell funktion. (Massimo Marcone, Food Research Int.)

Maca klassificeras som en adaptogen, vilket traditionellt har ansetts hjälpa kroppen mot ökad eller allmän stress och hjälper kroppen att återfå jämvikt. Indianerna i Inkariket har använt Maca i långa tider för dess vitaliserande och kraftfulla egenskaper och indiankvinnorna för att balansera sina kvinnliga hormoner.

Naturläkaren Carl Von Linné och hans läromästare, använde nässlan till 41 olika åkommor.

Nässelpulver

Nässla är särskilt rik på Järn och klorofyll och är basisk mat. Den innehåller även kiselsyra, Kalcium, folsyra, aminosyror, magnesium, myrsyra, serotonin, acetylkolin, glykosider, flavonoider, mangan, steroider, provitamin A och C-vitamin samt B-vitaminer i lättupptagliga former.

Nässla är skandinavisk urnäring som har sedan urminnes tider använd inom läkekonsten för dess blodrenande effekt och allmänt stärkande effekt på hela kroppen.

Nypon betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation

Nypon

Nypon är mycket C-vitaminrik och har även höga halter av antioxidanterna betakaroten och flavonoider samt lykopen. Det är även en bra källa för folat. Nypon innehåller ca 60 ggr mer C-vitamin än citrusfrukter! Nypon har traditionellt använts i folkmedicin för immunförsvaret, pigmentering, hud, bindväv och lederna. Nypon innehåller GOPO, galactolipid, vars antiinflammatoriska verkan enligt forskningsstudier visat sig minska ledvärk.

Kanel nämns redan i Bibeln och användes i forna Egypten som medicin och som arom i drycker.

Kanel

Kanel har utvidgande, torkande och värmande egenskaper. Vi använder Ceylonkanel, eller så kallad äkta kanel. Kanel hjälper att stabilisera blodsockerhalten och är lugnande för matsmältningen. Dess mest aktiva ämnen på kroppen är cinnamaldehyd, cinnamylacetat och cinnamylalkohol. Kanel innehåller smak- och doftämnet kumarin, vilket är samma ämne som används i läkemedel för att sänka triglycerider och LDL-kolesterol, blodtrycket och förbättra cirkulationen.

Ursprungsland

 • Maca – Peru
 • Gurkmeja – Indien
 • Nässelpulver – Tyskland
 • Nyponpulver – vildväxta Strandnypon från Danmark
 • Kanel – Sri Lanka

Pröva Dr Sannas Soldryck!