Clinton vs Obama

(13/2-08) Det är race i USA och kandidaten för det demokratiska partiet ska nomineras. Sedan 2002 har jag visat bilden till höger i slutet av mina föreläsningar och sagt att ”här ser ni USA:s före detta president och USA:s blivande president!”. Syftet har varit att inspirera, för kunde de härliga brunmönstrade 70-tals människorna göra det, så kan vi göra det vi drömmer om!

Jag har hela tiden trott på att Hillary Clinton blir den första kvinnliga presidenten i USA. Men nu börjar jag tvivla, och det är inte bara de senaste valresultaten efter super-Tuesday. Skulle skrivit detta för ett par dagar sedan men inte hunnit.

Det är synd att två så bra kandidater ska tävla mot varandra för båda har verkligen goda egenskaper. CBS utmärkta TV-program 60 minutes sände djupintervjuer med båda kandidaterna för ett par dagar sedan i USA och man ser varför Barack Obama håller på att ta över vinnarhatten. Hillary Clinton är garvad politiker, mycket kunnig, intelligent och sympatisk medan den begåvade Barack Obama har en värme, spontanitet och ärlighet som är mycket tilltalande.

Obama pratar om hur USA är landet för drömmar och vem som helst kan komma fram, liksom han gjort med sin kenyanska pappa och amerikanska vita mamma. Han fick gå på de fina skolorna trots att familjen inte hade pengar. Budskapet är ”kan jag så kan du – håll drömmen vid liv”! Det är ju precis det som jag använt Clintonsbilden för!

Om Clinton framstår som en kunnig doer och realist framstår Obama som en realistisk visionär. Det är väl vad Amerika behöver efter glorian åkt på sneda även i hemlandet för Irakkriget. Det är vad världen behöver över huvud taget, ledare med visioner och positiva budskap!

Sedan har Obama en stor fördel till: hans hustru Michelle Obama. Hon är advokat utbildad vid Princeton och Harvard. Såg en intervju men henne på CNN Larry King Live häromdagen och hon är brilliant, slipad och där är det fasta tag. Hon böjer sig inte för att det stormar lite, det är en kvinna med krut i! Väldigt uppmuntrande att se intervjun med henne och se den om du kan på CNN.

Paret Obama träffades när de var de enda afroamerikanska anställda på en advokatfirma och Michelle var utsedd att vara Baracks mentor. Hon är fortfarande hans närmaste rådgivare (förstås dah!). De är unga med små barn och framstår som något positivt och fräscht, så jag förstår att rösterna rullar deras väg. Och sannolikt kommer att göra det framöver för de har fångat ett momentum. Synd för att jag ville se Hillary som president, men det blir som det ska. Trist om en kvinna drar kortaste strået igen, även om det nu är mot en mångkulturell man. Förövrigt gav hans föräldrar honom förnamnet ”Barack” bara för att visa att namnet inte är ett hinder för att ta sig fram. Det är rätt inställning!

Annars har jag själv lite av en paus nu och sköter bland annat om min egen hälsa och välbefinnande. Det ska ju också göras! Det innebär bl a att jag har tid att träna och få mycket frisk luft och det är så skönt! Gillar verkligen pilates för det är toppen för andningen och hållningen. Därav lite mindre aktiv uppdatering av hemsidan, men det ligger en del på kö och väntar så checka tillbaks så kommer det snart mer. Bland annat kan du inom ett par dagar beställa den mycket populära nya produkten ”UltraDetox” (som jag rekommenderar) via hemsidan.

Ha det gott och njut av solstrålarna när de tittar fram!
Sanna