Communication is King

(7/5-09) Oj vilken snurr det är nu med mycket möten, networking och planering av nya arbeten.
Idag startade jag dagen på Sthlm Media Week med en session om den digiala medieutvecklingen, framtidens mediekonsumenter och medietrender i Europa o världen. Det var på Rival vid Mariatorget på söder och excellent moderator var Cecilia Aronsson, ekonomijournalisten och stjärnskottet på Veckans affärer. (Om du inte läser hennes krönikor och kommentarer kan jag varmt rek dem! se nedan).

Det var intressant och givande morgon. Särskilt bra var hennes intervjun med Tom Gardner, mediestjärnan, ekonomijournalisten och mannen bakom sajten The Motley Fool. Han är återkommande gäst hos Larry King på CNN, och han berättade om amerikansk media i finanskrisen och vart affärspressen är på väg.

Han sa en sådan otroligt bra sak: ”the content is not the king, it’s the communication about the content”. Att relatera och kommunicera interaktivt på nätet är det som skapar och fångar intresse… cool! Det är därför sajter som Facebook och MySpace är så gigantiska. Vi vill connecta och förbli connectade! Usch vilken svengelska men det är ett så bra och exakt ord. Det är sant mänskligt att vilja känna gemenskap, och jag tvingas erkänna att även de virtuella mötena spelar stor roll – och en allt större roll.

Jag har haft för avsikt ett längre tag att göra min hemsida mer interaktiv, så att ni läsare kan bidra med kommentarer, hälsoinlägg, tips, artiklar och annat. Så nu fick jag eld i baken att göra det. Trolig lansering efter sommaren…! Det är väl inte så dumt eller vad säger du?!

Sthlm media week

Cecilia Aronsson ger varje dag VA:s syn på näringslivets viktigaste händelser. Det är varierat och välskrivet, faktiskt roligt numera att läsa ekonomiartiklar!

VA:s Dom