Det lackar mot… ekologiskt!

(18/12-07) Jag älskar internet! Efter att ha försökt hitta ekologiska barnkläder i butiker gav jag snart upp och köpte allt via internet! Helt perfekt, bara att klicka på bilden, ange storlek och betala så kommer det hem i brevlådan! Kan varmt rekommenderas (se länkar i förra bloggen nedan). Dock har Åhlens (kanske i hela landet men i varje fall på Å City i Stockhom) ekologiska barnkläder upp till ett år. De har bra priser så köp även där så finns det kvar. Detsamma gäller andra butiker runt om i landet, och speciellt Göteborg är bra.

Nu är det ett positivt momentum för ekologiskt och passa på när handlarna har förstått attraktionskraften i det. Det vill säga att vi som konsumenter också ska köpa det så att det finns kvar och sortimentet utökas.

”Den hemliga kocken” – boken av SvD chefred Mats-Eric Nilsson har gjort underverk. Aldrig tidigare har efterfrågan på ren, naturlig mat utan en massa tillsatser varit större. Jag talade i veckan med min kalkonleverantör, Jenny Lundgren som äger och driver Hagbygård Fågelfarm. Hon går på knäna med alla beställningar och ALLA i hela Sverige, inklusive restauranger och livsmedels kedjor (inte Willy’s), vill ha hennes produkter. De ger ekologiskt foder, fåglarna får gå ute så mycket de vill, de slaktar dem en och en utan stress (vetrinären hade aldrig sett så lugna djur någonsin).

Men Jenny säger nej till att bli för storskalig ”för då tappar man sin själ”. Hon vill hellre uppmuntra andra människor att börja med kalkonfarmer så att handlarna kan beställa lokalt från sin odlare. Jag tror hon har helt rätt, det är detta som kommer. Hon säljer sina produkter på Bondens Marknad i Tessinparken på Gärdet i Stockholm nu på lördag, annars finns gården i Enköping.

www.hagbyfagelfarm.se

Se även på Kvällsöppet på onsdag kväll (19/12) i Tv4 med Lennert Ekdal för då handlar debatten om matens kvalitet, vem som bestämmer den och vem som har ansvar. Lite apropå köttfärsen på ICA och tillsatserna och bl a är Mats-Eric Nilsson med.

Men som sagt ett flertal gånger tidigare, glöm inte att du lägger din röst på framtiden varje gång du handlar – så shop wise!

Lacka på!
Sanna