Det rullar på

(4/9-09) Det har varit full rulle sen jag kom till Sverige i vanlig ordning, inte konstigt för jag är här för att arbeta och föreläsa. Först ett stort och varmt tack för allt positiva tillrop och meddelanden som jag fick efter debattprogrammet. Det är väl knappast inte ngn nyhet att massor av människor är nöjda och glada användare av Alternativmedicinen – annars skulle den inte existera…

Sedan har jag gett järnet två långa dagar med fotograf Paulina Westerlind och fotat till nästa inspirerande matbok som kommer till våren. Wow, vad kul vi hade och vad gott det var. Jag funderade allvarligt på att lägga av med att skriva och ägna mig åt mat på heltid – det är så inspirerande och roligt att pröva fram ny mat och nya smaker. Givetvis alltid med det hälsosamma i fokus!

Sedan har väl ingen undgått att det tyvärr blivit svenska dödsfall i svininfluensan och sorgligt för det drabbade och anhöriga. Jag upplever dock att det är lite ur proportion, vilket fler tycker. Läs gärna SvD Medicinjournalist Inger Atterstams utmärkta betraktelse över mediahypen kring svininfluensan. Det är intressant och välbehövligt när media granskar media och bedriver lite självsanering.

läs mer här!

Jag uttalar mig inte om huruvida man ska vaccinera sig eller inte för det är jag inte medicinsk kompetent att säga. Mitt område är att ge information och inspiration till att stärka immunförsvaret och skydda sig. Det är ingen skillnad mot vad man bör göra i vanliga influensatider. Skillnaden nu verkar vara allvaret i infektionen, och att så många har nedsatt immunförsvar pga av belastning från skräpmat, miljögifter, stress och annat. Men vi kan göra så gott vi kan och jag refererar nedan till sidan till bra kunskap om detta.

Positivt tänkande och hoppfull inställning, samt distans till stressande saker är alltid en bra strategi! Så se till att lägg in positiv stimulans, vila och avkoppling mitt i höststarten!
Allt gott!
Sanna