Du sköna nya värld

Sista dagen för denna fantastiska konstutställning om ”Intentional Communities in the New Age – missa den inte!! Love Enqvists utställning är resultatet av flera års konstnärlig forskning kring alternativa samhällen och utopier grundade mellan 1968–1975.

(26/1-08) Uppsala konstmuseum har aldrig någonsin tidigare haft så många besökare! Konstnären Love Enqvist utställning avslutas söndagen den 27 januari och se den om du har möjlighet. Jag har sällan blivit så berörd av en konstutställning. Det är medicin för själen.

Love skildrar ”real people” som gör ”real things”, och utställningen är som en hyllning till drömmar och visioner. Till människans förmåga att skapa vackert och vilja att göra det som är god intention för dem. Jag besökte den först idag och förstår varför denna utställning lockat så mycket besökare. Den är värd att visas runt om i Sverige och även i världen. Den har även fått utmärkta recensioner i de stora tidningarna.

Om utställningen: har under 2 års tid besökt platser där människor gått sin egen väg och har gemensamma intentioner, sk ”Intentional Communities” och som fortfarande existerar från 60 talet. Utställningen visar med foto, film och skulptur.

Love Enqvist vill visa sprängkraften och misslyckandena i dessa samhällen och visa hur de ser ut idag. Utopiska världar uttrycks även inom fiktion och fantasy. Love Enqvist visar även verk som har koppling till Tolkiens värld. Utställningen glider på så sätt mellan verklighet och fiktion med utopin som utgångspunkt.

Recension i DN

Recension i SvD
Artikel i UNT