Emotionell boot-camp

(1 nov-09) Är åter i mitt spa-tillhåll i Kaliforniaöknen efter en intensiv workshopsvecka i Arizona. Jag har skrivit om det på min blogg på passagen (se nedan bl a). Skriver mer där nu, personligt och på ett annat sätt. Workshopen ”Survivors” på The Meadows var i varje fall som en emotionell boot-camp och bland det tuffaste jag gjort – och bland det bästa! Värt vartenda dugg. Kan varmt rekommendera den.

Det var två män och fyra kvinnor i min grupp. De andra kom av rätt vanliga skäl, en man fick inte ordning på sitt liv, han drack lite för mycket, var lite för arg och hade varit otrogen – fast han egentligen ville vara glad och lycklig med sitt liv. Han kom loss på denna vecka, så vackert att se… En kvinna hade förlorat jobb för att hon ansågs aggressiv och det hände massor med henne. Hon hade blivit lämnad och utstött som liten och inte fått lära sig sociala koder, hon uppfattades som aggressiv när hon kanske inte alls menade det. Under ytan fanns egentligen en stor sorg.

En annan kvinna närmare 60 år hade just begravt sin mamma efter att ha vårdat henne på slutet, och ville ha en nystart på livet. En ung man hade hamnat på sned med droger o stölder, allt som trots mot en uppväxt med en våldsam och kontrollerande far. Killen var egentligen mycket känslig och omtänksam, och han kom så långt med sig själv denna vecka. Han är där totalt fem veckor i sträck. Vilka öden som möts sådär intensivt på kort tid. otroligt berikande och inspirerande att se. Finns bara viljan är det allra mesta möjligt!

Fördelen med denna terapiform är att den har ramar, de personliga gränserna är mycket viktiga och den är kognitiv (ingen regression utan det vuxna jaget är med överallt). Man går på core issues (övergiven, svek, gränskränkningar etc) för att lyfta bort de symptom som bildats som ett resultat. Mycket konkret och professionell metod utvecklad av Pia Mellody expert på medberoende och addiction. Läs gärna hennes böcker om du vill veta mer. Jag kom dit för att lära mig metoden och tankesättet, men fick på köpet en katarsis själv. Helt underbart och så rätt!

läs bloggen här