Fråga Dr. Sanna

Varmt välkommen o ställa frågor kl 12-13 så svarar jag så många jag kan! Dock kan jag inte ge några detaljråd individuellt utan mer generellt, och jag ger inga medicinska råd utan mitt fokus är stärk självläkningen o helhetshälsa – helhetssyn. 💙

24 Kommentarer
 1. Anette
  Anette says:

  Varje timme får någon Hudcancer i Sverige.
  Ozonskiktet som ska skydda livet på Jorden håller i snabb takt på att tunnas ut.
  Risken för Hudcancer och Ögonsjukdomen Starr ökar kraftigt.
  Hur förhåller du dig till denna vetskap och solen i största allmänhet?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Annette, Generellt sett bekymrar jag mig inte om saker jag inte kan påverka – och lägger energin på det jag kan påverka. T ex det jag skyddar huden med och hur mycket jag exponerar huden, samt att både kosttillskott och nyttig mat är skyddande för både hud och ögon. Starr beror ofta på att folk äter för mycket sockermat och industrimat och inte får i sig tillräckligt med antioxidanter, mineraler och vitaminer. forts…

   Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   —forts. När det gäller hudcancer så är den främsta orsaken att folk smetar på sig solskydd som innehåller carcinogena ämnen och så går det ut när solen är som starkast och hettar upp den till 50-60 grader… så de carcinogena ämnena och hettan kan skapa inflammation och skada huden. Skydda huden med bra naturliga solskydd eller kläder. ligg inte ute o ”koka” med kemisk smörja på huden – det är 1000 ggr värre än hur ozonskiktet är. forts…

   Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   …forts. Jag tog 2015 fram ett naturligt solskydd, och använder det hela tiden – samt undviker den starkaste solen mellan 11-14 och har alltid gjort det. Så svaret är: problemet ligger i industrimatens låga näringsinnehåll samt folks egna vanor och vad man äter – så påverka det och du kan vara lugn och veta att du gjort det bästa du kunnat! 🙂

   Svara
 2. Åsa Lundström
  Åsa Lundström says:

  Undrar lite om biodynamiska hormoner, har väldiga nattliga svettningar och även totalavsaknad av sexlust , allmänt trött , stressad och har magproblem med bl.a förstoppningar , vad är det för tillskott man behöver ?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Åsa, det du beskriver är mkt vanligt idag och det kan ha lite olika orsaker men generellt är dessa tecken symtom på lägre funktion på sköldkörtlar och/ eller binjurar. När ens energinivå sjunker äter man ev. mer kolhydrater för att orka o så kommer man i nedåtgående trötthetsspiral. Samman med hormonomställningen vid 45plus blir det tufft för många. Jag ska lägga ett par bloggar om just det i vilka tillskott o åtgärder som hjälper!

   Svara
 3. Anna-Karin F G
  Anna-Karin F G says:

  Hej Sanna!
  Jag har så länge velat göra en mini intervju med dig. Vi träffades på din föreläsning i fjolhöst i Östersund.
  Skulle du vilja svara på 7 frågor om hälsa o utveckling som jag får dela på vår sida?
  Allt gott!
  Mvh Anna-Karin

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Hej Anna-Karin, jag kan gärna svara på de frågorna – men i juli för hinner inte mer innan. God hälsa o härligt liv! Sanna

   Svara
 4. Anja
  Anja says:

  Jag undrar om kosttillskott. jag har letat i din shop och det finns så många olika paket och varianter. vilket ska jag välja vad äter du för kosttillskott?

  Svara
 5. carola jonsson
  carola jonsson says:

  Hej! har skrivit tidigare om soldrycken och min beh struma äter levaxin,kan jag dricka soldrycken din med jod?

  Svara
 6. Anna
  Anna says:

  Hej! I november förra året fick jag bröstcancer. Jag är opererad o har genomgått strålningsbehandling. Äter även Tamoxifen. När jag har frågat läkare om kost o vitaminer så kan de inte rekommendera ngt vilket har irriterat mig. Har du några råd ang mat o kosttillskott som skulle hjälpa mig och bla stärka mitt immunförsvar?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Jag förstår att de inte kan rek nåt för de är inte utbildade på detta. Jag rek de stärkande preparat som nämns i samt Sannas soldryck varje morgon, vilken du finner på Dr Sanna shopen. Jag äter och tar tillskott i syfte att max förebygga cancer och brister/obalanser genom att motverka inflammation o störda det friska så följ gärna det. Det kostar lite men jag räknar med att min livstil kommer att ge mig 20+ extra år! 🙂

   Svara
   • Anna
    Anna says:

    Hej igen! Du skriver…..att du rekommenderar de stärkande preparat som nämns i. Tror det fattas ngt ord. Jag vill oxå förebygga o det får kosta lite. Dessutom mår jag inte bra av Tamoxifen m vågar inte sluta med den.

    Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Jag rek havssalt, dödahavssalt el himalyasalt. Kolla kvalitet o tillverkare, finns bra på hälsokosten o ev i vanlig affär.

   Svara
 7. Paul Einar Sandvik
  Paul Einar Sandvik says:

  Hei
  Takk for din artikkel om leverrens. Jeg har gjort den til idag, og lurer på om hvor lenge jeg bør vente for å ta den igjen.Det var ganske mange stener som kom ut.
  Er 60 år,men ved bra form – da jeg gjør Indre Gung Fu daglig

  Svara
  • Hanna - Team Sanna
   Hanna - Team Sanna says:

   Hejsan Malin! Tack för din kommentar och fråga! En speciell serie för ansiktet från Dr Sannas är planerad för framtiden. Sanna använder både Dr Sannas Body Lotion och Hand Cream i ansiktet, beroende på vad huden behöver. Ha en riktigt fin dag!
   Hälsa & välmående,
   Hanna – Team Sanna

   Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Jag använder våra Dr Sannas handkräm och bodylotion i ansiktet och de är suveränt bra. Nästa år släpper vi en hel ansiktsserie, men dessa är utmärkta och mitt ansikte är finare än någonsin nu! 🙂

   Svara
 8. Ulrika Nyblom
  Ulrika Nyblom says:

  Hjälper kostomläggning vid inflammationer i senfästen och muskler?äter MSM och det hjälprt mot vallningar bla.a

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *