Glad maj!

(11/5-08) Vilken njutbar helg – hoppas du hade lika skönt som jag! Detta är den bästa årstiden och skönt att hämta in livskraften i naturen. Jag var intervjuad i Expressen om just det i gårdagens (lördagens) tidning, om att ta var på denna lyckotid. Gav lite råd för lycka och det första är:

Inse att lycka är ett val – Lyckliga människor är lyckliga för att deras livssyn och beteende belönar dem med positiva upplevelser. Och ju fler vänliga handlingar man gör mot sina medmänniskor desto gladare och lyckligare blir man! Till exempel säg något positivt och uppskattande till de människor du möter.

Läser Eckart Tolles senaste bok som jag fick i gåva ”A New Earth – awakening to your life’s purpose” och den handlar just om det: att vara närvarande, lämnat ego’ts konfliktstadium och välja sina reaktioner. Lycka är ju ett val och när vi inser det får vi verkligen kraft. Det betyder förstås inte att man alltid är lycklig, men att man har en grundnivå av positiv tillfredsställelse i livet. Det är detta som jag skrivit om i ”Sluta kämpa – börja leva” som precis kommit ut på Månpocket. ”Sluta kämpa” är samma som att lämna egot’s konflikter och ständiga lätta otillfredsställelse. Inte låta sig luras av det, och tro att det är detta som är verkligheten.

Satt på en café på Djurgården och läste också en lång intervju av Deepak Chopra i ”What is Enlightment” magasinet, det var verkligen intressant och jag blir genuint imponerad av denne man och vägen han vandrat. Han är en spännande och inspirerande förebild. Du lär kunna lyssna på intervjun via länken nedan.

Sedan är jag mitt i en treveckors UltraDetox + UltraBalans kur nu och det är toppen! De kilon som jag lade på mig när jag skrivit två böcker på ett år (!) rinner nu av mig och det känns skönt. Perfekt att använda livsenergin vid denna tid att rensa kroppen.

Ha en fortsatt ljusgivande vår!
Sanna

(6/5-08) Härlig solstart på våren, det är efterlängtat och njutbart. Efter den lyckade föreläsningen i Stockholm i april har jag tagit lite retreat. Missade hela våren förra året pga bokskrivande och vill uppleva den nu i år. Det är en så ljuvlig årstid när det blommar och spricker upp överallt. Livgivande i dubbel bemärkelse!

www.wie.org/chopra