Gott i vintertid

(6/2-09) Snön singlar ner utanför fönstret o nu är det plusgrader, gråvitt och vitt mot mörka trädstammar. Åt precis en riskaka med vintersylt på gourmetsmör till en kopp grönt te – gott! Handlade mat på Martin Ohlsson igår, matgrossisten, och där fanns ekologiskt gourmetsmör från Skånemejerierna. Det är ett hantverksmässigt tillverkat smör från det lilla ekologiska gårdsmejeriet øllingegaard på Sjælland. Det görs genom att färsk ekologisk grädde syras i två dygn – i en smörkärna – och ger ett aromatisk och smakrikt smör med fin balans mellan sälta och syra.

Det stämmer för det är verkligen gott! Nu får jag se om man kan köpa det i vanliga affärer också och om jag bara missat det där. Vintersylten är från affären Blueberry lifestyle (i Stockholm) och är utan tillsatt socker o görs på fikon apelsin, grapefrukt, kanel ingefära & honung. Så mycket lite sötma och mycket smak och god smak!

Blueberry har fantastiskt goda luncher också (take away främst) och jag rekomenderar det varmt, så gott, nyttigt, mättande och smakrikt! Den bästa take away jag ätit – så jag förstår varför de öppnat två butiker till i Stockholm!! De har en fantastisk butik med goda nötter, teer, kosttillskott, mat och hudvårdsprudukter. Som ett mini Whole Foods! (Det är den amerikanska kedjan som har mest ekologiskt i sitt sortiment och mycket läcker presentation.) Kolla in Blueberry

här!