Gott Nytt År!

Så var det dags igen – nytt år och och nya tag! Skönt att få starta om, även om det inte känns så naturligt i mörkerdimman. Jag tycker att nyår skulle firas efter sommaren istället, då har man hämtat kraft, vilat upp sig och laddat batterierna inför en ny ”säsong”. Nu är människor trötta, sjuka och lätt förgiftade av för mycket mat och en hel del onyttigt också. Vem orkar starta om då man redan går på reservtanken?

Stort tack för att fina julhälsningar jag fått från er läsare, all uppmuntran och glada tillrop. Det betyder mycket.

ps: skänk gärna en nyårsgåva till BRIS på bankgiro 901-5041. De gör en stor insats för barn som har det svårt i Sverige.

Nära döden ger kärlek till livet – läs Göran Skyttes starka och berörande kolumn i SvD 22 dec.

Göran Skyttes kolum

Du sköna nya värld

Missa inte konstnären Love Enqvist utställning på Uppsala konstmuseum (pågår till den 27 januari). Han har under 2 års tid besökt platser där människor gått sin egen väg och har gemensamma intentioner, sk ”Intentional Communities” och som fortfarande existerar från 60 talet. Utställningen visar med foto, film och skulptur.
Love Enqvist vill visa sprängkraften och misslyckandena i dessa samhällen och visa hur de ser ut idag. Utopiska världar uttrycks även inom fiktion och fantasy. Love Enqvist visar även verk som har koppling till Tolkiens värld. Utställningen glider på så sätt mellan verklighet och fiktion med utopin som utgångspunkt.

artikel i DN
Läs mer på konstnärens hemsida