Gott nytt år!

(29/12 08) Många går in på denna hemsidan nu och mängder vill ha nyhetsbrev så jag antar att ni är några stycken som fått en av mina böcker i julklapp! Kul och välkomna till denna hemsida!

Hoppas du har det bra efter storhelgen. Att du hade det gott och är nöjd med det hela. Själv gillar jag inte julafton, det är för mycket hysteri kring det hela. Det blir som ett spektakel med mycket stress och allra mest att göra när det är som mörkast och folk är som tröttast. Det är verkligen konstigt arrangemang.

Folk ska köpa sig fria från dåliga samveten i stället för att lägga tid och kärlek på de människor som betyder mest för dem i livet. Man handlar mat som det gällde en ockupation – när det bara är ett par dagar… Tända ljus, gemenskap och dekorationer är fint. Men allt det andra blir som ett ångestlokvält som folk fogar sig efter – varför? Jag väljer bort den delen av julen, och njuter för fullt av friden på juldagen o annandagen. Det fina är ju att man kan välja att fira julen såsom det känns meningsfullt för en själv.

Denna julen är jag bortrest o har retreat dels själv och dels med vänner och har mycket fysisk aktivitet och god, färsk ekomat. Tränar varje dag – så härligt att hinna med det – och går långa promenader längs havet. Det är verkligen livskvalitet för mig – årets julklapp till mig o nära omgivningen.

Jag är tacksam för att jag kan göra detta i dessa instabila tider. Men desto viktigare att stänga av, koppla bort och koppla av. Tid för återhämtning och att njuta av livet. Håller på med min favoritsysselsättning – jag bara är! Spenderar tid med att bara sitta och vara – producerar ingenting alls nu. Skönt – för det innebär att mitt inre har tid att samla sig.

Apropå att göra ingenting och konsten att bara vara. Ser många stora dyra hus stå tomma, massa dyra bilar som körs och tänker att hur vårt samhälle är präglat på att vi ska skaffa mer och mer, men stannar vi upp och njuter av det någongång? Om man inte kan njuta av det man har så borde man ge bort det – eller hur?

Jag gav bort en del till olika goda ändamål, och BRIS får alltid av en julklapp av mig. Tänk om det funnits någonstans att ringa när jag var liten, någon att tala med. Vi skapar ett bättre liv genom att göra bra val. En del har förstått det men andra har inte… De försöker att lägga över sina problem på andra.

Därför är det så viktigt i dessa tider att göra upp med sina egna saker och projektioner, så att man inte drar på sig en massa. Rensa ur och ta bort, fysiskt och psykiskt bagage. Försonas med den man är och det som varit. Det är här och nu som gäller. Förenkla livet, det blir så mycket roligare… Det gemensamma temat för 2009 blir – travel light!

Ha det gott!
Sanna