High speed time

(28/8 2008) Det snurrar på fortare än någonsin. Märker du det? Det blåser ovanligt mycket också. Vi är ju inne i ett av de största medvetandeskiftena på över 2000 år så det är inte konstigt att det kan kännas rörigt och övermäktigt. Jag har pratat om detta i tio år och nu märks det verkligen av. En del säger att det ska nå sin kulmen 2012, då Mayakalendern tar slut, men det jag vet inte. Det är nog en process som pågår tio år till.

Det sägs att mänskligheten ska genomföra lika stora förändringar nu som industrialismen gjorde under 100 års tid – men skillnaden är att nu ska det gå på mindre än två decennier. Det har goda chanser att gå på rätt håll, men att det hänger på oss och våra egna beslut.

Den kände författaren Alberto Villoldo sa på en konferens nyligen att det är många som känner sig överväldigade av den allt snabbare hastigheten. Det är som att befinna sig på löpbandet och hastigheten har plötsligt höjts. Folk kutar på för att hänga med. Hans råd är att det hjälper det att vara närvarande i nuet. Detta underlättas av att man förenklar sitt liv här och nu och städar upp i sitt förflutna. Ta tag i oavslutade saker, förlåt, släpp taget och händelser och personer. Skjut inte upp saker utan gör dem nu, få saker avklarade. Det innebär också att rensa i förråden så att det lättar överallt. Lätta på och gör av med bagaget, vare sig det gäller känslolivet eller det materiella.

Jag håller helt med honom och menar även att det är viktigt att ta hand om sig själv och finna ro i sitt inre center när det stormar kring en. Det blir allt viktigare att sätta gränser, för när människor blir trötta och nötta slirar de över andra människors gränser. När man är överväldigad eller inte får tillräckligt med tid att hämta sig, blir man sämre på att sortera och säga nej. Vi översköljs av information i denna tid, och det blir ofta mer än önskvärt att ta ställning till. Se därför till att sortera bort och förenkla. Stäng av ibland, det är en bra idé.

Ta tid varje dag och centrera dig själv inom dig och meditera på stryrkan i din inre kraft. Låt inte det yttre splittra dig. Vi står alla inför samma utmaning, men kommer troligen att hantera den på olika sätt. Sakta ner och förenkla när det blir för mycket. Ta en sak i sänder och fokusera på det. Dra djupa andetag och stanna tiden ett par minuter. Ta en timme i sänder när det känns mycket. Det är att leva i nuet. Du klarar mer än du tror!