Höj din energi – rör på dig!

(15/11-09) Söndag morgon och har sovit en lång, skön sömn. Solen skiner in genom fönstrena och jag tänker på vad jag ska göra av denna dagen. För varje dag är en ny dag, och genom att göra ett par bra saker som gör mig glad varje dag skapar jag helt enkelt bra dagar!

Igår gick jag en lååååång och skööööön promenad på stranden längs havet! Att gå två timmar längs havet och höra vågornas brus är som att ta en semester i evigheten… Tiden står still, och jag blir ett med allt. Det är så upplyftande och fyller på energi och glädje! Sen satte jag mig på ett ställe som fyller på och ger behagskänslor. En kvinna spelar varje em på en guldharpa och jag det känns alltid som jag är i lilla himlen i loungen på Montage… Tog ett skrivpass på em, ska ha bokmanus klart snart hrmm. Varför inte skriva detta i en behaglig miljö? Det gör mig pigg och glad!

Apropå känslan av lust och välbehag i kroppen, hur är det för dig? Hur känns det? För mig känns det lätt och ledigt. Det finns kanske ett positivt pirr samman med en harmoniskt lugn. Det är energi och rörelse. Det positiva är att man kan få fart på själv. Och det har stor betydelse för resultatet.

För när man har hög energi fungerar allting lättare och mer smidigt, man tänker och funkar bättre med andra människor. Det omvända gäller också – att glädje, skratt, rörelse och musik får fart på vårt system och höjer energin.

Så om du känner dig trög och trött, sätt då igång att rör på dig! Sätt på musik och börja röra på dig, fritt och hejdlöst! Det sätter fart på allt i kroppen kan jag lova. Vi är inte gjorda för att vara så stilla som vi är… Vi är inte heller gjorda för att vara så tysta som vi är. Det sägs att våra förfädrar sjöng, liksom fåglarna, innan de fick talets gåva. Dansa och låt rösten höras – inte bara i duschen.

Som du kanske märkt blir du inte piggare av att ligga kvar i sängen… även om det är skönt på söndagsmorgonen. Du blir piggare av att gå upp och röra på dig och sträcka ut kroppen. När du stretchar sätter du fart på kroppen och underlättar starten på dagen. Vi har kisel i huden och lederna, och när vi sträcker ut aktiveras kroppens elektriska system och vi piggnar till. Att ta en promenad eller cykeltur till arbetet är med andra ord en väldigt bra idé!

Stretchövningar och yoga aktiverar både cirkulationen och energiflödet i kroppen. Det är bra att lägga in dem regelbundet. Att vara vig och smidig är faktiskt föryngrande, och jag undrar om det inte är ännu viktigare än kroppsvikten! Så stretcha ut ordentligt, ta plats och sträck ut i rummet och på golvet. Gå på klasser som stretchar ut, typ yoga, taichi och chi gong, för det är oerhört vitaliserande för kroppen och sinnet.

Vi kan vara pigga och hålla energinivå hög och jämn genom att tillföra bra saker och bra människor till våra liv. Något som är desto viktigare i denna mörka årstid! Här är några bra positiva affirmtioner för det:

• Jag har goda vanor och balans i livet.
• Jag höjer livsenergin med musik och sång.
• Jag är öppen för livskraften som finns överallt.
• Min energi höjs av positiva relationer.

Det är sådana som jag har med i mitt coachingprogram, för det är så bra att bli påmind om detta varje dag!
Ha det gott!
Sanna