Inspirational president

“We will rebuild, we will recover, and the United States of America will emerge stronger than before.”

(24/2-09) Jag är i USA och hörde precis Obamas första tal till kongressen och det var mycket bra och inspirerande. Det är härligt när han säger att folk måste ”pull themselves together” och ber alla att skaffa en vidarutbildning av ngt slag, investera minst ett år i det – eftersom utbildningsnivån gått ner i USA.

Obama sa att vi inte skulle låta ”the weight of the crisis determine out destiny”. Han är en sann motivational president och stor inspirationscoach! Obama måste gå till historien med sina genomtänkta och välformulerade tal framförda på ett utmärkt sätt. Han är en sann ledare och en retorisk mästare. Det var en kraftvisning inför andra länder också. citat: ”Now is the time to act boldly.”

Republikanerna fick sända ett svar direkt efteråt en med en representant som framförde deras syn. Det var den unge republikanske guvernören Bobby Jindal som fått uppdraget att tala för oppositionen från sitt residens i Louisiana. Det intressanta var att denne man var påtagligt lik Obama och hade en indianska till mamma… De lär sig, de lär sig… men det hjälpte inte för att hans tal var ett manifest mot den offentliga sektorn, och talet fick dåliga omdömen.

I morse vaknade jag halvfem och bestämde mig av någon oklar anledning för att kolla mejl – och upptäckte då på SvD att kronprinsessan Victoria och Daniel skulle förlova sig samma dag! Minsann vilken glad nyhet – och hopplöst romantisk som jag är har jag varit glad hela dagen för deras skull! Otroligt att jag kunde sitta med min lilla MacBook Air i köket i Kalifornien och se på direktsändning från SvT när de nyförlovade annonserade förlovningen på presskonferensen. Ordet ”live” har liksom fått en annan innebörd…

Detta med internet är på gott o ont. Man kan alltid vara uppkopplad och alltid få reda på saker och försöka får tag på människor – och på samma sätt förväntas man vara tillgänglig och svara. Det gäller att sätta gränser, och inte bli skärmberoende! Jag har bestämt mig för att ta en internetfri dag varje vecka, men jag kan inte bestämma mig för vilken dag…!!

Nedan har ni hela Obamas tal att läsa:

Obamas speech to congress