Kontrasterna ger spänning

(11/5-09) I dag var jag på Beckmans designskolas modevisning och det var vackert, stilfullt och fantasifullt. Professionell modevisning och skön avkoppling mitt i vardagen, i sobert upplyst källare på Berns. Kontrasten kunde inte varit mer slående än från dagen innan då jag stod 14 tim på magasinet och rensade i kartongerna där mitt liv (det materiella) numera är nerpackat. Ingen kan ju göra det åt mig hur gärna jag än vill, det är bara att börja gräva sig igenom… Fick hjälp och hann igenom största delen – och slängde eller gav bort hälften. Så skönt att rensa och let go!

Livet är ju här och nu och framåt, ju mer jag släpper på energin från det gamla desto mer utrymme finns det för nya saker att komma in. Så lätt att hålla fast vid det man har i en sorts fiktiv trygghet. Men när man väl vågar släppa taget och let go, let go så frigörs energi. Det är härligt!

Dagarna är fyllda av spännande möten med människor nu när jag är i Stockholm, och jag får energi av detta. Åt lunch med en journalist på Yogayamas restaurang på Jungfrugatan idag och det var så gott! De har tydligen fått pris som bästa hälsorestaurang och det förtjänar de. Åt lunch i fredags på Sollevis ”Raw food” rest med Sushi och sashimi och det är verkligen smakligt där med asiatiska aromer och fräscht. Åt en asiatisk sallad med lite sashimi vid sidan om. Trevlig variation i min vardagliga kost.

I morgon blir det lite avbrott från arbete och fix när jag ska passa lille Eugéne 15 månader, en av mina absoluta favoriter bland barnen. Det är fotografen Paulina Westerlinds son, och han är så positiv och härlig att vara med. Total närvaro och glädje att vara med honom. Kan inte önska mig något bättre!

Kom precis från en mycket trevlig middag med vänner och gick hem längs Strandkajen i Stockholm. Så vackert det är med den ljusa sommarhimlen och grönskan överallt. Nu har det liksom exploderat sista veckan, passa på och njut av vårens grönska!
Sanna