Life is great!

(15/7-09) Nu har jag semester! Dvs har bokat av det mesta på ”att göra”-listan och är nu på ”att vara”-listan. Där finns det sådant som att gå på stranden längs havet, cykla, sitta o titta ut genom fönstret, träffa människor jag tycker om, pröva ett nytt trevligt lunchställe, göra oväntade saker varje dag, skratta och trivas i stunden. Tystnad och frihet från intryck mer än de som finns framför ögonen… Andas och leva. Skönt att variera producerandet med anti-produktivitet…

Har landat i mitt nya hem i Los Angeles vid havet och trivs så fantastiskt bra! Det har jag alltid gjort här, sedan jag kom till Californien första gången 23 år gammal. Har bott här i snart sju år totalt och här har jag haft min största personliga utveckling. Det är högt i tak och stimulerande eftersom det är mer vidsynt.

Hälsoområdet är stort och inspirerande här – även om vi ligger riktigt bra till i Sverige. Den stora skillnaden är att det finns det många läkare och forskare som tänker och verkar utanför de traditionella, läkemedelsindustristyrda tankebanorna. Som verkar för en bättre helhetshälsa för människor och integrerad medicin – det är ju framtiden här och nu. Det är dem jag har kontakt med.

Apropå rubriken, så är ju ”life just as great as you make it”. Det är upp till oss själva att göra det bra. De som insett det mår också bäst (visar forskning och även erfarenhet). Lycka kan ju sägas vara relativt, eftersom det är olika saker som gör människor lyckliga. Därför är det desto viktigare att ta reda på vad som gör dig lycklig och göra det. Vänta inte på att någon annan ska fixa det eller någon annan ska göra dig lycklig. Om det sker är det bonus, annars finns det ju glädje överallt!

Jag är lycklig nu för jag har härliga dagar! Hade precis besök i LA av en av mina äldsta vänner Elisabeth med hennes sexåriga dotter, och vi hittade på roliga saker hela tiden. Ibland var det att bara vara i stunden o slå kullerbyttor på gräsmattan (med dottern förstås). Vad vi än gjorde så hade vi så kul, och när lilla Nicky vaknade jetlaggad o trött på morgonen så var det enda hon ville att ”just play and have fun with us all the day”.

Apropå lycka bidrog jag precis till en tidningsartikel till hösten med olika råd på vägen att må bra, och här är ett:

Tänk dig glad
Visste du att tankar är energi som blir biologi? Inom det nya forskningsområdet epigenitik har man kommit fram till att cellerna till stor del formas av omgivningen de lever i, vilket med andra ord innebär att positiva tankar skapar positiva processer i din kropp.

Just så är det! Ha det gott,
Sanna