Min innehållsrika dag

Ibland är mina dagar mycket innehållsrika. Speciellt när jag får jobba helt ostört, en hel dag. Dagen rullar på i min egen rytm – det är min favorit. Vaknade till kl 4:44 idag igen med en beskrivning av den nya människan. För det vandrar en ny typ av människa på jorden nu, och det blir en blogg om det.

Bland annat utmärks det av att hon eller han har vänner i alla åldrar, gör dagligen fysiskt och andligt stärkande övningar, söker och läser ny litteratur och texter om mänskliga möjligheter och potential, har mått rejält dåligt minst en gång i livet och söker ett nytt sätt att leva – postkonsumtionsåldern är här redan… Samt att man även gärna:

tillbringar mycket tid i ensamhet – med en känsla av att vara en del av något större.

Vilket är precis vad jag gör nu. Sitter högt uppe i ett torn, på en god väns ställe som är ute i naturen endast omgiven av tallar, granar och gråsten med mossa. Det är en milsvid utsikt… Gott att ha distans till allt, åter till det som en gång var. Bilden ovan tog jag inte vid soluppgången, för den var höljd i grå moln – men väl den vackra solnedgången.

Frågor och svar

Lite av vad som hände sen var att jag svarade på en rad frågor om olika ämnen, bland annat våra nya hudprodukter.

Fråga: Hur fungerar er probiotika? Är den icke-levande och vad har den då för funktioner för huden? Eller är krämen helt utan konserveringsmedel?

Svar: Den probiotika som Dr Sannas använder är levande, och det är också den som konserverar våra produkter. Vår probiotika är alltså vårt konserveringsmedel plus en salt molekyl (alla är godkända av Nature) Vår probiotika innehåller också peptider som hjälper till att hålla en bra fuktbalans i huden. Vår probiotika är speciellt framtagen för hudvårdsprodukter, och våra hudprodukter håller världsklass.

Jag är väldigt stolt och glad över de nya Dr Sannas hudvårdsprodukter för de är av hög kvalitét och de är mumma för min hud, och den är bättre än någonsin! Jag trodde det bara skulle gå utför nu efter 50 år, men alla de nya saker jag gör bevisar att så inte är fallet! Från att fasta, duscha iskallt varje morgon och sluta med alkohol – till att använda ren näring på huden i form av Dr Sannas Hudprodukter. Det finns gott om hopp – oavsett ålder och mående!

Det kommer också en ny hemsidan med svar på vanliga frågor, för annars går en halvtid åt till att svara på alla frågorna överallt – tid som jag inte har.

Näring bygger kroppen och hälsan

Klockan 11:11 så kom dagens inlägg och jag hade skrivit en artikel om hur vanliga kosttillskott kan motverka genetiska felaktigheter. Folk verkar nämligen tro att det inte spelar någon roll om man tar kosttillskott eller inte – och att det till och med kan vara farligt. Det är en av de värsta missföreställningarna – med letala konsekvenser. För:

När du prioriterar matens kvalitet och näringsinnehåll samt tar kosttillskott, så stärks din hälsa och risken att få sjukdomar minskar drastiskt.

  • Den biologiska åldern minskade med i snitt 30 år efter endast två månaders multikosttillskott, visade en pilotstudie på 125 personer utförd av professor emeritus Per-Arne Öckerman.
  • Nittioåringar som börjar motionera och tar kosttillskott får en kondition som en sjuttioåring efter bara ett par månader.
  • Barn får högre IQ och presterar bättre i skolan medan både mobbing och kriminellt beteende minskar när skräpmaten byts ut mot näringsrik mat eller barn får kosttillskott, visar studier i Kalifornien och New York. (Referens i Den Självläkande människan.)

Tillbaka till gårdagens artikel, om du missade den, Professorn: därför behöver vi kosttillskott :  Forskning under de senaste decennierna har visat att extra stora intag av vitaminer och mineraler som vitamin B6, B12, folsyra, zink och C-vitamin kan kompensera för felaktiga genetiska signaler som gör att människor annars lättare eller tidigare utvecklar sjukdomar. Det är viktig information som behöver nå ut.

Varför har då så många anammat missföreställningen att kosttillskott är onödigt? Det beror nog mycket på att läkare i snitt endast har 12,5 h utbildning inom kost och näringslära… Alltså vet de allra flesta läkare ingenting alls om modern kost- och näringslära. Därför ger de inte kostråd typ: ta bort socker och gluten, minska på all skräpmat, ta tillskott av C-vitamin, D-vitamin, fiskolja och en multivitamin och multimineraltablett. De skriver ut en symtomdämpare – istället för att åtgärda brister och rätta till obalanser i kroppen.

Här behövs ordentlig folkupplysning, eftersom inget statligt organ eller sjukvården bryr sig om detta idag. Det är uselt och oansvarigt.

Hög status på vitaminer

Så var det inte förr, första hälften av 1900-talet hade vitaminer och mineraler hög status eftersom man visste att de direkt korrelerade till ett starkare immunförsvar och en bättre hälsa och psykiskt välmående.

Till exempel är D-vitamin viktigt för kalciumomsättningen i kroppen. Vid brister uppstår skelettförändringar som kallas för rakitis eller engelska sjukan. Denna var särskilt vanlig bland de fattiga under koleldningens tid i England. Brist på D-vitamin kan öka risk för cancer med 40-60 procent.

Brist på A-vitamin kan leda till nattblindhet, vilket man kände till redan för 3500 år sedan då egyptierna rekommenderades att äta tupplever för att se bättre i svagt ljus. Brist på betakaroten och A-vitamin ökar risken för olika typer av cancer med upp till 800 procent.

C-vitamin behövs för att höja motståndskraften mot infektioner. Under historiens gång har många människor dött av skörbjugg, som beror på C-vitaminbrist. I det amerikanska inbördeskriget dog 30 000 soldater av denna orsak.

E-vitamin motverkar blodpropp och ärrbildning och är därför viktigt i samband med operation. Det är också viktigt för fertiliteten eftersom E-vitamin reglerar balansen mellan progesteron och östrogen. Vitamin E behövs också för kroppens virusbekämpning.

Lindrig brist på B-vitaminer kan ge huvudvärk, trötthet, dålig aptit, ångest, depression, förstoppning och minskad vitalitet. Men allvarligare brist på vitamin B3 och B6 leder till förändringar i verklighetsuppfattningen, vanligen illusioner, som ofta utvecklas till hallucinationer. Schizofrena personer har som regel brist på vitamin B6 och zink (samt att det är vanligt med svåra födoämnesallergier – blogg kommer om det med alldeles ny forskning). Underskott på vitamin B12 kan ge tvångsföreställningar och tvångsmässigt beteende.

Vad få läkare och psykiatrier vet om är att en vanlig orsak till neuroser är undernäring, orsakad av för stor konsumtion av industriellt framställd och raffinerad mat – vilket leder till flera B-vitaminbrister.

Det är dags att totalt revolutionera sjukvården – enbart genom att lägga in ett friskperspektiv. Varför inte börja här och nu – du kan göra det själv genom det du stoppar i din mun varje dag.

Hypotyreos och hudproblem

Jag har även idag förberett en text om hypotyreos, eftersom hälften av de som tar Levaxin inte får hjälp.  Till exempel kan medicinering med sköldkörtelhormon ibland inte ge några resultat eller sämre resultat om binjurarna inte fungerar som de ska. Och om kroppen lider brist på näringsämnen kan sköldkörteln inte heller göra sitt jobb, hur mycket sköldkörtelhormon man än pumpar in. Tyvärr hjälper Levaxin bara hälften av dem som tar, utifrån Svenska sköldkörtelföreningens undersökning – och även kan ge svåra biverkningar som svullnader i huden, ofta ansiktet, håravfall, ångest, huvudvärk, diarré, hjärtklappning, muskelkramp och eller svaghet och trötthet

Slutligen: Jag fick mycket uppmuntrande mejl från dermatolog Susanna Hartmann–Petersen, som även är med i styrelsen för Dr Sannas AB. Hon beskriver patientfall efter patientfall som har haft livslånga besvär med eksem, svår acne, psoriasis, bölder mm och de blir snabbt hjälpta av att äta en anti-inflammatorisk kost, ta fiskolja (omega 3-fettsyror) och probiotika! Så uppmuntrande läsning – det är därför jag gör vad jag gör.

Vilken glädje att se människor läka och bli friska från svåra besvär med enkla livsstilsändringar och kosttillskott! Du kan läsa allt om antiinflammatorisk mat i min hälsoklassiker ”Mat som läker”.

Älskar solnedgångar

Solnedgången var helt magisk… Jag satt som bländad en timme och såg på den, och njöt av färgskiftningarna. Det är en av mina favoritsaker att göra – bara sitta och se himlen, ljuset och världen förändras när solen går ner. Det känns underbart – och lär vara mycket balanserande för ens energisystem också. Man ”äter” solens ljus och färgenergi där vid solnedgången…

Cellerna vet. De har varit med i miljoner år och de gillar en lugn och fin solnedgång. Kalibrering av livsenergin. Och den Sanna som innehåller just detta paket av celler, hon njuter även för fullt!

Tänkte på hur man förr, efter en hård dags slit på fältet stannade upp med en kopp kaffe – likt jag nu gjorde – och njöt av skådespelet när solen kysser horisonten farväl… Tidlöst. Oändligt. Det gör gott, sann meditation.

Soluppgångar kan vara lika storslagna, men ofta är jag uppe för sent för att vilja kravla mig upp för dem…

Så detta var lite av min dag, den 6 november 2017, och jag önskar dig en fin tisdag.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *