Mindful drinking

”Mindful drinking” är det nya! Att dricka mycket lite eller sällan och satsa på att umgås istället. ”Dry January” betyder att avstå från alkohol hela januari och miljoner gör detta. Den nya hälsotrenden är här, där man umgås socialt och mindful utan alkohol. 

Trött på att förlora en dag eller dagar på att vara bakis? Det nya är att bli mer medveten om när man dricker, vad och varför. Samt låta bli alkohol helt i längre perioder. Mycket intressant ny artikel i TIME magazine.

I USA minskade alkoholdrickandet mellan 2014-15, den senaste statistik som finns.

Mycket bra hälsotrend säger jag, därför att alkohol är ett nervgift som påskyndar åldrandet mer än socker och rökning! Det tål att tänka på… Folk har slutat röka i stor utstäckning, men ingen höjer på ögonbrynet när någon dricker vin vid varje måltid.

Alkohol är ett carcinogen och nervgift, som långsamt löser upp hjärnan… gott i munnen, javisst, men skadligt i kroppen. Och vi kvinnor tål alkohol hälften så bra som män – så tänk om och tänk nytt!! Det är 2018 nu.

Vi dricker mer alkohol än någonsin idag – så mkt välkommen ny trend.

Jag slutade helt med alkohol för två år sedan, mycket bra även för att jag inte tål det pga histaminintolerans. Varför inte pröva livet utan: testa en vit månad i Januari – du kanske gillar det! 😇👍🏻

Alkoholfria sociala klubbar – finns det i Sverige ännu? I New York finns populära CLUB SÖDA NYC: a social network that helps New Yorkers develop healthier, more intentional relationships with alcohol through booze-free events and workshops, and things began to change.

• CLUB SÖDA, which consistently sells out its 200-person gatherings;
• Daybreaker, which hosts sober early-morning raves for as many as 700 people in 17 cities globally;
• Sober Grid, a 10,000-users-strong social app for people who don’t drink.

Fem miljoner människor över hela världen kommer att delta i experimentet Dry January –  noll alkohol i januari. Vågar du anta utmaningen?

Läs artikeln i TIME

4 Kommentarer
 1. jenny vinkler
  jenny vinkler says:

  Hej!
  har köpt flera av dina böcker nu och lagat en hel del av maten, känns jätte bra! vad kan man använda för protein i tex smoothies recepten?
  har tidigare bara använt tex whey 80..
  skulle vara tacksam för hjälp med denna fråga så jag kan komma vidare i vår kostförändring :).
  mvh jenny

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Tack vad roligt att höra! Jag använder hampfröprotein, ärtprotein och rårisprotein. Du kan även ta i ett kokt ägg i en smoothie. Jag äter inte mjölkprotein för tål inte kasein, det är klister likt gluten.

   Svara
 2. Carin
  Carin says:

  Jätte bra inlägg, samt vilken bra ny trend. Jag och min man har nollat alkoholen tänkte börja med 3 månader, sen får vi se hur vi gör.Det är andra gången vi gör detta och för oss är det inget problem men det trådiga är att omgivningen har svårt att hantera det hela och beskyller oss för att vara tåriga. Men jag tar det med ro då jag är övertygad är att problemet ligger hos dom själva

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Mycket bra – grattis!! Alkohol är snuttefilt för många o då blir de provocerade, men det är deras problem.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *