Nytt år – nystart!

(7/1-09) Hoppas du har det bra efter alla helger! Många skriver och vill ha nyhetsbrev eller skriver om någon bok de läst och varmt tack för det stora intresset! Det är nytt år, vi har vänt blad till något nytt som förhoppningsvis kan ge energi vidare och till nya upplevelser! Hur man kan göra för att finna sin väg skriver jag om i nysläppta pocketboken Finn din inre stryka.

Idag är jag intervjuad i en artikel i Aftonbladet om hur man får nystart på det nya året, när det känns trögt att komma igång efter allt man ätit, sena nätter etc under helgerna. Det blir ju lätt ”korvstoppning” av all mat, vilket ger en lätt förgiftning i kroppen. Man blir som bakis av för mycket mat, precis som man kan bli av för mycket jobb eller för lite sömn.

Det bästa sättet är att komma igång är att ta en detox, dvs att avgifta kroppen, (jag rek UltraDetox-kuren), ta promenader i friska luften, dricka mycket vatten och äta lättare (mindre portioner än vanligare). Då blir man snabbt piggare. Jag tycker att hela december lätt blir hetsigt så det är viktigt att passa på och ta det lite lugnare och återhämta sig i januari – den månaden är som lugnet efter stormen.

Ofta är det klarare luft i januari, mer solsken och som nu kallt o snö och då är allt uteliv idealiskt för att hämta kraft o bli piggare. Lägga sig och somna före kl halv elva är också viktigt för att binjurarna ska hämta sig, de tar stryk vid mycket stress eller sena nätter (som det lätt blir över jul o nyår).

Jag brukar ta en lördagsrening ibland när jag är låg efter för mycket jobb o stress (helt seg i bollen med andra ord). Då går jag upp o dricker en kopp grönt te, tar ett proteinpulver (näringspulver) går ut ock går en promenad. Äter inget före kl 12 oc det brukar få igång kroppen. Går gärna på gym på em o tränar o bastar då för det är utmärkt sätt att rensa ut gifter. Oftast mår man dåligt för att kroppen inte haft tid eller energi att rensa ut gifterna när man har för mycket, det blir en överbelastning på kroppen och hjärnan och man blir låg.

Deppigheten kan även vara en matallergisk reaktion pga av ”overload” eller att man ätit saker man vanligtvis inte gör) så att äta lätt med kokt ris och lättkokta grönsaker m olivolja o smör är ett sätt att ta sig ur det snabbare, ungefär som man gör efter en maginfluensa. Och så bort med allt julgodis och kakor för socker ger ”bakfylla” och nedstämdhet”; olika mycket hos olika människor.

Jag gör själv en lättare UltraDetox och örtrening av kroppen nu. Bästa sättet att starta nya året. Men jag vill också ge en godsak för de som inte behöver rena sig nu, som jag hittat på själv när jag ville ha något värmande och gott:

Mayan chokladdryck
I en kopp med kokhett vatten smälts ett par chokladbitar Mayan Gold av märket Green & Black organic – ”dark chocolate infused with spices and a twist of orange” – som finns i välsorterade hälsokoster, konsum, Hemköp eller Vivo. ta i en halv påse Stevia-plus, lite vispgrädde och rör runt och njut! Det är en mumsmums i kylan eller i arbetspausen!

• Stevia-Plus påsar köps nedan – naturligt och hälsosamt sötningsmedel att använda ist f socker. Rekommenderas t diabetiker.

www.stevia.se

Fråga om leverreningen

Det kan även vara bra att göra en leverrening för att komma i balans efter decembers stress o helgernas excess (se info nedan). Fick följande fråga från en läsare om leverreningen:

Hej! Jag blev så glad då jag hittade din hemsida och främst informationen om leverrening då jag haft två rejäla gallstensanfall det senaste året. Jag testade igår att göra din leverrening, men mådde illa och fick ont i huvet från ca kl 13:00 at den inte gick an genomföra på kvällen. Jag vill så gärna göra den här kuren och har du ngt tips för att slippa illamåendet och huvudvärken? HJÄLP!/Linda

Svar: Illamående kan bero på lite överansträngd/inflammerad bukspottskörtel eller blodsockersvängningar som är relaterat till för högt intag av snabba kolhydrater. Bästa sättet är att rensa kroppen ett par veckor med en UltraDetoxkur (skaffar du via Sannashop) och en kost med minimalt med snabba kolhydrater. Sen får du bättre resultat på leverreningen.

För mycket socker/snabba kolhydrater i kosten är faktiskt en orsak till att det blir gallstenar, på grund av att sockerinflammationen ger ett överskott av LDL som ska neutralisera effekten av de inflammatoriska ämnena. Sen kan detta ansamlas i levern i ett försök för kroppen att bryta ner/få ut det. Lycka till!