Orsaker till finanskrisen

(28/10 2008) Den amerikanska Federal Reserve är privatägd (av främst européer), de trycker amerikanska pengarna mot en avgift och kontrollerar guldmarknaden. Genom att frikostligt låna ut pengar och sedan ta tillbaks dem har de orsakat denna ekonomiska krasch och 700 miljarders dollars underskott. De har gjort det nu och de har gjort det förut. I praktiken styr de även vår ekonomi… Men vi kan ta tillbaks makten från dessa privata, giriga bankers. Se denna informativa och intressanta film.

Jag bara undrar vilka är ägarna bakom detta? Vad är det för old money som kontrollerat våra pengar och industrin under alltför lång tid? Jag kan tänka mig att det är ägarna bakom storindustrierna som oljan, kemikalierna, och läkemedelsindustrin. Förmodligen är de gömda namn en del av dem. Esse non videre – att verka men inte synas. Eftersom de fyra största industrierna i världen är läkemedel, knark, pornografi och vapen så måste de vara ägare inom dessa sfärer. För de kan ju inte bara sitta på ett berg av pengar – eller?

lyssna och begrunda

Mycket pekar på att bankkraschen är konstruerad och designad för att skapa ett ”problem” som kan leda till en ”lösning” – vilket innebär en massiv centralisering av makten i privata och government banking systems. Båda dessa ägs och kontrolleras av samma nätverk av familjer.

Världsbanken ”World Central Bank” spelar en huvudroll i detta område och vill kontrollera hela det globala finansiella systemet. Det är ett resultat av den ekonomiska turbulensen. Denna kontroll av Världsbanken sägs ”lösa problemet” på bankkaoset och se till ”att det aldrig händer igen”. Man kan se att det rör sig i denna riktning, eftersom the U.S. government just har köpt aktier för 250 miljarder dollar i de nio största bankerna i USA…

Varför skriver jag om detta? Jag sysslar ju med hälsa. Jo därför att detta är precis denna girighet som är bakom att hålla oss sjuka (med undermålig industrimat med bekämningsmedel etc) så att läkemedelsindustrin tjänar miljarders miljarders dollar på kroniska sjukdomar (som kan förebyggas) eller påhittade sjukdomar (som högt kolesterol). Det är precis samma cyniska krafter som verkar, och samma som bidrar till att skövla och förstöra vår natur. Och utan en frisk natur står vi oss slätt.

Är det inte på tiden att de som arbetar inom systemet börjar vakna upp och ifrågasätta vad de håller på med? Om det är det bästa sättet de kan ägna sin energi och kraft. Om det är detta arv de vill lämna till sina barn och barnbarn.

Systemet börjar likna Versailles slott, fast i stor skala. Då börjar det väl bli dags för lite revolution eller hur? Att vi inte sätter våra pengar i de företagen, i de systemen. Om jag inte minns fel var det svältande kvinnor med svältande barn som satte igång den franska revolutionen – helt enkelt för att de ville ha bröd att äta. Vi får väl se vad detta leder till.

Sanna Ehdin

Spelet går vidare…

(29/10 2008) Fick följande erbjudande via ett mejlutskick från ett finansställe som försökt värva mig tidigare med sina ”strukturerade produkter” som garanterat inte skulle minska i värde (men de har de gjort förstås förtäljer mejlet).

Bankkrisen öppnar möjligheter för dig!
Bankkrisen innebar att bankaktier sjönk kraftigt i hela Europa. Nu när deras risker har ändrats efter centralbankernas och regeringarnas åtgärder, är det troligt att bankaktierna stiger igen. Kanske till och med mycket snabbt!

En helt ny fond har just startat baserad på detta. Den innehåller 10 av de största bankerna och finansinstituten i Europa. Årsavgift endast 1,5%. Om du vill ”vara med på den resan”, kan du lägga din placering i en Kapitalförsäkring, så att du slipper reavinstskatt. Ring så berättar vi mer!

Låter det inte härligt! Spelet kan bara gå vidare som om inget hänt. Det spelas på spekulation om vinst eller förlust. Det är noll lust – bara så sjukt…