Premiär för Dr Sannas Sköldkörtelpaket

Med glädje släpper jag nu Dr Sannas Sköldkörtelpaket! Jag har tagit fram detta speciellt med näringsämnen som stöttar en normal funktion hos sköldkörtel och bevarar en god ämnesomsättning. För att balansera kroppen med rätt mat och kosttillskott. Bort med tröttheten och in med mer energi och livslust! 

Här får du hjälp med rätt näringsämnen och kostråd som stöttar god funktion och bra balans. Sköldkörteln är vår centrala, reglerande körtel för bl a energinivån, temperatur och ämnesomsättningen. Paketet räcker minst tre veckor och med rätt insatser får man bra resultat på god tid. Paketet räcker i minst tre veckor. Info och beställning här!

Ingen ska behöva känna sig trött och låg, och det viktiga är att åtgärda orsakerna.

Dr Sannas Sköldkörtelpaket

Det innehåller 13 olika stärkande näringsämnen och örter  speciellt utvalda av mig för att ge optimal naturlig, näringssupport för sköldkörtel.

Följande tillskott ingår, och kort om funktion efter:

 1. Jod (Lugols jodlösning) – behövs för produktionen av sköldkörtelhormon, bidrar till normal sköldkörtelfunktion och energiomsättning.
 2. Mega B-komplex – B-vitaminer stimulerar bl a ämnesomsättning, immunförsvar och celldelning, och de behövs för mental uthållighet, stabil fysisk energi och jämnt humör.
 3. B12-folat – Hypotyreospatienter har ofta brist på saltsyra i magsäcken, och då tas inte B-12 vitamin upp så bra. B12 behövs för en mängd funktioner i kroppen.
 4. C-vitamin – multifaktorellt och är speciellt viktigt för binjurarna, vilka ofta tar stryk vid nedsatt sköldkörtelfunktion.
 5. Magnesium – sänker inflammation och stressnivån, bidrar till bildandet av saltsyra (matsmältning) och kalciumsättningen.
 6. Zinkpåverkar utsöndringen av sköldkörtelstimulerande hormonet TSH – så mycket central funktion.
 7. MultiMineral och Multivitamin – Vitaminer och mineraler är centrala för livets processer i vår kropp. Mineralerna är bärare av energi och tändstiften i livets kemi, medan vitaminerna påskyndar cellprocesser och reaktioner i kroppen. Brister på kan ge tusentals olika symtom, trötthet är bara ett av dem. Till exempel är Selen, koppar, Järn och Krom viktigt för sköldkörtelns funktion, så de får du via multimineraltabletten.
 8. Glutamin – är bästa medlet för att läka en skadad tarm, vilket är vanligt vid nedsatt sköldkörtelfunktion. Glutamin förbättrar koncentrationsförmågan och intelligensen.
 9. L-tyrosin – Centralt och viktigt tillskott för sköldkörteln då det är en väsentlig komponent i nästan alla proteiner i kroppen. Tyrosin behövs för bildningen av tyroideahormonerna T3 och T4, samt stresshormonerna. Nödvändigt för adekvat stresshantering. 
 10. StressBalans – är en Power-örtblandning innehållande Lakritsrot, Rysk rot, Ashwagandharot, Schisandra och Rosenrot som alla bidrar till fysisk och mental energi (kallas adaptogener).
 11. omega 3-olja – essentiellt för fettsyrabalans och motverkar inflammation genom att bilda prostaglandiner. Ger hormonell balans och helt nödvändig för en underaktiv sköldkörtel. 
 12. Sannas Soldryck – innehåller Dr Sanna Ehdins utvalda blandning av näringsrika och livsstärkande örter och växter som är mättande, stärkande, värmande och motverkar inflammation – vilket stärker sköldkörtelns funktion.

Tecken på underfungerande sköldkörtel är främst ökande övervikt, stor trötthet, torrt, sprött hår och en allmänt sviktande hälsa. Orsakerna kan vara flera, som exempelvis stress, otillräckligt med sömn och näringsbrist (dålig kost). Detta kan vanligen balanseras till normal nivå.  – Dr. Sanna Ehdin

.

Ge dig själv en lätthet och hög energi!

Dr Sannas kostråd för sköldkörteln

Det är även viktigt att äta rätt och framförallt undvika det som kan sänka sköldkörtelns funktion. Med rätt kosttillskott och genom att du följer Dr Sannas sköldkörtel-program kan du på relativt kort tid förbättra ditt mående och höja din energi. Resultaten är individuella förstås, och det beror även på utgångsläget.

Kostråd:

Lämpligt är att ta bort alla snabba kolhydrater (speciellt gluten) och öka protein- och fettkonsumtionen, och Gröna kuren fungerar utmärkt bra. Det är viktigt att:

 • äta så ”ren” mat som möjligt, alltså mat utan tillsatser 
 • sitta ner vid måltiden och ta det lugnt, inte stressäta. ’
 • lägg upp en mindre portion, därför att för stort matintag kan ta mycket energi. 
 • tugga väl (tugga dubbelt så länge) och på så vis se till att matsmältningen fungerar. Ta ev saltsyratabletter (med HCl och trypsin) och även enzymer för bättre matsmältning.
 • inta havssalt, salta extra vid måltiderna.
 • uteslut helt gluten och mjölmat, komjölk och komjölksprodukter, socker, stärkelsesirap, agavesirap och dylikt.
 • undvika all alkohol och drick sparsamt eller inget kaffe/koffein.

För mer utförliga råd se Dr Sannas Sköldkörtelpaket.

Satsa på: 

 • Bra och högfärdiga proteinkällor, kött helst från gräsbetande djur och vilt samt vildfångad fisk föredras
 • Hälsosamt och oprocessat (värme, kemikalier) fett – speciellt ghee, olivolja och Kokosolja
 • Gröna kuren – en kortare eller längre period
 • Slappna av – med hjälp av meditation eller vila ett par gånger per dag.
 • Träna Happy Heart-metoden – för att öka närvaron och minska stressen
 • Motionera varje dag, även om det bara är långsamma promenader för du är trött. Man får energi av att röra på sig!

Bra att veta

I början kan man få utrensningsreaktioner och tillfälligt känna sig tröttare, det beror även på att när kroppen får mer energi kan den ge dig ro att sova. Det vill säga när man har för låg energi blir sömnen inte bra, så kroppen kan vilja kompensera bristen med att sova mycket mer i början. Det är en normal omställning.

Ta pauser, djupandas, gör yinyoga, catyoga, promenera och bara sitt och se ut mot natur eller något vackert – länge… Var snäll mot dig själv.

 Info och beställning här!

43 Kommentarer
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Det går bra men sannolikt går det trappa ner o när sköldkörteln blir balanserad. Testa värdena i sjukvården efter 4-6 veckor.

   Svara
 1. Heléne Krusell
  Heléne Krusell says:

  Jag har hypotyreos o hashimoto. När man har hypotyreos är det bra att tillföra jod men när man har hashimoto ska man undvika detta. Tråkigt för mig att det ingår jod i multitillskotten o i ditt paket:(

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Menar du överproduktion av bisköldkörtelhormon; dvs hyperparatyreoidism? Med primär hyperparatyreoidism avses överproduktion av bilsköldkörtelhormon från en av en godartad tumör drabbad bisköldkörtel. Sekundär hyperparatyreoidism kan uppstå vid njursvikt eller D-vitaminbrist. Jag skulle börja med en rejäl detox och undersöka hos näringsterapeut vad du har fel på. Låter som fel kost och kraftig inflammation. Sök på Dr Sannas Detox här.

   Svara
 2. Jenny
  Jenny says:

  Hej!
  Jag har testat prov via vc på sköldkörtel och proven visade bra/normala värden.
  Men kan kan ändå lika av sköldkörtelproblem?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Du menar för du är trött och frusen? Beroende på ens ålder, stress, graviditet, infektioner o annat utsätts nästan alla för påfrestningar på sköldkörteln. Det är en god ide att göra dette för att boosta och stärka sköldkörteln, man behöver inte vänta tills symtom eller fallande värden.

   Svara
 3. Camilla
  Camilla says:

  Hej Sanna, Vad jag har förstått av min funktionella läkare så måste man testa för behov av Jod. Och vara ytterst försiktig med dosering. Att avvara bönor och linser är också hjälpsamt. Samt potatis, tomat, paprika, aubergine och chili. Många av oss som har nedsatt Sköld körtel produktion pga Hashimotos. Bra att veta eftersom läkare ofta inte berättar hela bilden.

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Ptecis och gröna Kuren ger detta. Samt jag anger bara ett par droppar jod på huden, så mild och låg dos. Finns inget riktigt tillförlitligt sätt att testa o några droppar på huden är bra. Jag gör eget inlägg om Hashimotos och histaminfri diet i veckan. Bra du är påläst!

   Svara
 4. Kerstin
  Kerstin says:

  Q10 saknar jag i paketet, inte viktigt?
  Min läkare som inte lyssnar eller tror på vad jag säger hänvisade till dietist , när jag äntligen fick tag på henne och berättade vad jag åt var hennes enda kommentar: du vet väl om att protein är skadligt för sköldkörteln?
  Läk höjde Levaxindosen med 0,25 sänkte efter 6 veck med 0,12. Utgångsläget är 1 100mg så nu tar jag 112/kväll.jag har fått känning i njurarna och högt blodtryck, är det troligt ätt det kommer av höjningen? Enda förändring jag gjort.
  Det ingår multitablett, vitamin och mineral, ska inte de tas var för sig? Jag tar vitaminer på morgon och mineraler på kvällen.

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Q10 får du via rött kött och jag rek från gräsbetande djur och vilt. Dietister kan tyvärr för lite om modern nutrition och hon har helt fel om protein. Följ mina råd, baserade på egen erfarenhet och modern hormonell- och nutritionsforskning. Det funkar.

   Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Gurkmeja utmärkt vid duabetes för det motverkar inflammation, vilket är väsentligt vid duabetes. Dessutom innehåller Sannas Soldryck ceylonkanel som är blodsockerbalanaerande.

   Svara
 5. Dr. Sanna Ehdin
  Dr. Sanna Ehdin says:

  Evelina frågar: Hur går det om man äter levaxin?

  Svar: Fint för du stöttar o balanserar sköldkörtel o gör du samtidigt koständringarna (och håller dem) bör det gå att trappa ner levaxinet sakta och helt.

  Svara
 6. Anna
  Anna says:

  Hej Sanna!
  Har köpt Sköldkörtelpaketet av dig ,men då jag inte tål fisk som det är i Omega 3-oljan så undrar jag om det går lika bra med Linfröolja istället?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Det beror på om du har enzym som omvandlar fettsyrorna i linfröolja t essentiella omega 3-fettsyror – hälften saknar dessa. Oftast är det fiskprotein man inte tål o då går fiskolja bra. Pröva annars omega 3 från alger.

   Svara
    • Dr. Sanna Ehdin
     Dr. Sanna Ehdin says:

     Ja då får man testa förekomsten av det enzymet, vet inte om det finns kommersiella tester. Alla har inte exakt allting. Jag har låg produktion av ett enzym som bryter ner histamin, alltså får jag undvija mat m mkt histamin.

     Svara
     • Anna
      Anna says:

      Hej! Det här med histamin kan jag ju förstå i o med att man får en reaktion. Svårare att veta om man har ett enzym i kroppen som omvandlar just Linfröoljans fettsyror till essentiella omega 3-fettsyror,som ska va bra i den här sköldkörtelkuren. Jag får ta det säkra före det osäkra och köpa omega 3 från alger istället så jag vet att det fungerar! 🙂 Tack snälla för att du tog dig tid att svara. Vill även passa på att tacka dig för dina bra böcker !

 7. Ruth Welinder
  Ruth Welinder says:

  Så då rekommenderar du endast att man tar jod på huden? Kvittar det var på huden? Jag har aldrig provat det. Jag har hittills tagit jod som tabletter.
  Jag har inflamerad och underfungerande sköldkörtel. Precis fått reda på att jag har zinkbrist och äter 3gånger om dagen 45 mg zink, utskrivet av läkare. Jag tar det, men undrar ju ändå om det är något lättupptagligt.
  Vilken är den senaste boken du skrivit? Den senaste jag köpte är Nya självläkande människan
  Tack för vad du gör!

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Du kan ta joddropparna på insidan av armen, gärna där du ser blodkärl o från armvecket o uppåt så syns inte de i blrjan bruna fläckarna.
   Min senaste bok ör Nya Sluta Kämpa – börja leva.

   Svara
 8. Ulla Jansson
  Ulla Jansson says:

  Dr Sanna
  Provar gärna det sköldkörtelpaket du har tagit fram eftersom jag under en längre tid har haft problem med mina värden. En del av produkterna har jag redan – kan jag köpa resterande produkter från dej? Räcker det med 1 st kur eller måste man fortsätta under längre tid? Har tagit 100 mg men under de senaste månaderna gått ner till 50 mg. Dock har mitt värde på S-TSH på kort tid ökat till 5.1 och jag måste försöka få balans på värdena.
  Med vänlig hälsning Ulla

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Det går fint att komplettera med det du saknar. Det beror på ditt läge nu, svårt att ge någon tid. Men eftersom det är riktad näring OCH i kombination med koständringar bör det gå relativt fort. Om du behöver göra en 3v-kur till är det inte bortslängt, utan du är mkt betjänt att att ha väl fungerande sköldkörtel.

   Svara
 9. Maj-Britt Bernhardsson
  Maj-Britt Bernhardsson says:

  Sanna! Detta är absolut sista halmstrået! Känner mig helt slut! Jag är 72 år. Var hos läkare i augusti och talade om hur jag kände! Det togs en massa prover inkl sköldkörtel prover. Alla var bra utom P/S-Kreatinin som var ngt lågt 41, refvärde skalk vara 45-90. Jag har kollat på symtom för hypothyreos som stämmer bra på mig. Hjärndimma, trötthet, deppression, ledsenhet, kalla händer-fötter, tappar hår, ögonbryn- yttre tredjedelen, svårt att svälja, skrovlig röst, ledsmärta etc. Listan kan göras längre + högt bltr. Äter nyttigt med mycket grönt. Vet inte vad jag kan göra mer! Vad göra?

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Lämpligen göra koständringar och ta tillskotten i Sköldkörtelpaketet. Det kan även bero på Candida (svampöverväxt) så börja med Gröna Kuren och är enligt IFD-maten i Mat som läker. Birt m alkohol o de vita gifterna socker, gluten och komjölksprodukter. Konsultera Näringsterapeut annars. Info om allt detta finner du på hemsidan här.

   Svara
 10. Paula
  Paula says:

  Hej Sanna!
  Jag har toxis hyperthyredea även kallad Graves och oftalmopati (ögonproblem) Har höga TRAK värden över 30 då de ska vara 1,2.
  En autoimmun sjukdom. Behandlas med Thacapzol och Inderal. Men ej blivit bättre. Finns det något i ditt paket som kan vara bra för mig? Är vegetarian sen över 30 år. Men allvarlig trafikolycka 2012, respirator, näringsdryck i flera år, flera lunginflammationer, qustridium ( felstavat, blev smittad på sjukhus av en allvarlig tarmbakterie de hade utbrott i på avd och fick vara i karantän på sjukhus. Min mage har aldrig varit sig lik efter det. Fortfarande får lunginflammationer varje år. ( har halverad lungfunktion efter olyckan)
  Har du något tips för mig med dina produkter?
  Med vänliga hälsningar, Paula

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Du har komplex bild och har varit med om mycket, så rekommenderar en konsultation hos en Näringsterapeut/näringsmedicinare. Det låter som du behöver en total makeover från tarmen och utåt. Här finns bra listade. Vad du kan göra som hjälper är Gröna Kuren men gå till Funktionsmedicinsk klinik och få en ordentlig utvärdering och rådgivning.

   Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Därför det är vanligt med låga nivåer när man har sköldkörtelproblem. Upptag via tablett genom magen begränsat effektivt, men B12 tabletten läggs under tungan o man suger så en stor andel tas upp direkt i blodet via tungans blodkärl.

   Svara
 11. Anna
  Anna says:

  Hej Sanna, tack för en intressant blogg och tips!

  Har en fråga angående ditt sköldkörtelpaket, men hänsyn till hypotyreos och Levaxin-behandling. Är det helt riskfritt med L-tyrosin då? om jag förstått det rätt så kan det öka produktionen av sköldkörtelhormon? När jag provade med en detta tillägg om en kapsel om dagen, så fick jag flera hyper-symtom efter några dagar som jag aldrig haft tidigare, med hög puls, dimsyn och öm hals. Kanske är det bara övergående symtom men blev osäker på att våga fortsätta.

  Vänliga hälsningar
  Anna

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Vänta en vecka med att ta det så att sköldkörteln blir mer balanserad. Ta sedan halv dos varannan dag o se om det är bättre. Det är möjligt att du har bra produktion på sköldkörtelhormonet, men saknar andra näringsämnen som gör att det inte funkar som det ska. Dt är viktigt även att hålla kostråden, speciellt att låta bli snabba kolhydrater för dessa stressar sköldkörteln. lycka till! Dr Sanna

   Svara
 12. Maj-Britt Bernhardsson
  Maj-Britt Bernhardsson says:

  Hej Sanna! Jag skall börja med tillskotten du rek. Kan jag ta alla på morgonen eller dela upp under dagen! Det känns lättare att ta dem på morgonen så är det avklarat.
  Tacksam för svar. MVH Maj-Britt

  Svara
 13. Ruth Welinder
  Ruth Welinder says:

  Vilka saltsyratabletter rekommenderar du och vad är trypsin? Jag håller på med sköldkörtel – paketet . Vänliga hälsningar
  Ruth

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *