Sju steg till inre frid

1. Rensa

(declutter) välj bort det som tar energi och lägg till det som tillför energi. Det gäller allt – prylar, relationer, åtaganden, allt som finns i din värld och binder eller håller energi.

2. Hjärtfokus

– Skifta hjärnan i fokus till hjärtat i fokus. Därför att hjärnan är oftast i det förflutna och bearbetar eller ältar, eller i framtiden och planerar. Hjärnan (tankarna) är sällan i nuet, medan hjärtat alltid är i nuet.

Så träna dig att vara här och nu, och bästa sättet är mha NPH-program. Att dagligen träna NPH-program – NeuroPlastic Heart-program (fd Happy Heart-metoden som jag utvecklade 2014-16) är ett väl fungerande sätt att skapa ett omgående inre lugn.  Du bryter med stressen och oron när den sker, och får då loss väldigt mycket energi. Den har tidigare bundits tidigare i att ständigt scanna omgivningen för verkliga eller upplevda faror…

3. Hjärnbalans

(Mindbalance) – Träna impulskontrollen, minska reaktiviteten och retligheten. Bromsa dig själv, djupandas och gå från att vara reaktiv till att vara reflekterande.

Dra ner på intensitet och kick-beroende beteende. Balansera yin-yang – vila och aktivitet, inåt och utåt. Att träna medveten andning hjälper stort… För den som kontrollerar sin andning, kontrollerar allt i sitt eget liv.

4. Sensefulness

– träna närvaro och närhet, främst till dig själv (kropp, andning, smak och sinnen). Stanna upp och var med dina sinnen. Dofta på något gott, se på något vackert, smek något behagligt, krama om någor, vänd ansiktet mot ljuset… det finns oänligt många sätt att vara närvarande i kroppen mha sinnena.

Att sluta med alkohol är ett enkelt sätt att bli mycket mer närvarande…

5. Vardagslycka

Le och skratta ofta, för ju mer glada vi är desto mer höjs vår nivå av tillfredsställelse. Det är enkel autofeedback: det du matar får du mer av. Läs Leende skapar lycka

6. Sinnesro

med jämna mellanrum släpp taget om det förflutna genom att acceptera det som hänt och förlåta dig själv. Du gjorde så gott du kunde och handlade enligt din kunskap och övertygelse då. Min FALC-metod kan vara till hjälp.

7. Bliss

– praktisera vänlighet, godhet och tacksamhet. Lev i kärlek – vi är kärleksvarelser, det är vårt bränsle och drivkraft.

4 Kommentarer
 1. Zara Sethsson Norling
  Zara Sethsson Norling says:

  Jag är såå nöjdmed, att ha hittat till Dr Sanna.
  Just nu läser jag på och tränar
  ”Sju steg till inre frid”

  Svara
 2. Kicki Sundqvist
  Kicki Sundqvist says:

  Hej Sanna!
  Funderar på håranalys, lider ofta av huvudvärk/Migrän o har högt blodtryck!
  + min 30 åriga dotter som varit utbränd! Kan det vara nåt för oss?
  Kan du rekommendera nåt bra företag?
  Tacksam för svar //Kicki

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Jag skulle först börja med tarmen och kosten, fungerar magen bra med minst två tömningar om dagen? Kanske du har blivit histaminkänslig, se på det och den kosten här Info om Detox finns här Och se vad du kan ändra i kosten. Kanske Gröna kuren med lågkolhydrat är bra för dig? Ta definitivt bort alkohol, ost, gluten, rökt mat, chark etc. Hårmineralanalys är också bra, men först se till att kroppen kan ta upp näringen. Lista på terapeuter här.

   Svara
 3. Åsa
  Åsa says:

  Inser när jag läser dessa 7 att jag är på god väg❤️ Tack för påminnelse.
  PS, men ena hund heter Bliss

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *