Skiftet på gång

(14/1-09) Vårens nyhetsbrev har gått ut och om två veckor håller jag första föreläsningen. Mejla till adressen ovan om du önskar nyhetsbrevet (går ut 2 ggr per år).

Är i USA nu och upplever Obamafeber, det är häftigt med skiftet som är på gång. Han ger verkligen folk hopp och en tro på något bättre vilket ger mening. Allt är ju bättre än den cowboy som suttit där i åtta år, som plundrat landet på tillgångar och kört ett meningslöst krig. De talar om de par tusen amerikaner som dött men glömmer de hundratusentals irakier som fått sätta livet till…

Barack Obama är även en person man kan relatera till, han är mänsklig med fel och brister – vilket gör honom stor. Såg en intervju i ett djupare porträtt på CNN-kanalen och han sa att han hade både sin fars storhet att leva upp till och hans misstag att ”make up for”. Hans far kom från Afrika o studerade på Harvard, det var stort och han var en vältalig och karismatisk man. Men tyvärr blev han alkoholiserad och kunde inte reda ut allt på slutet och dog en för tidig död. Gripande att höra Obama tala om den veckan han spenderade med sin far i tioårsåldern, sista gången han träffade honom…

Men han hade den stora turen att vara omgiven av många andra kärleksfulla och stödjande personer. Jag gillar det afrikanska uttrycket ”it takes a village to raise a child” – för föräldrar är viktiga men de supportpersoner som finns omkring kan ibland vara viktigare. Det gör att han också känns sund och frisk som person – äntligen en äkta människa som ledare för ett stort land. I vart fall känns det så, så får vi se hur det blir på plats. Men jag har gott hopp!

Det är viktigt att ha gott hopp i dessa tider. Inte ta in för mycket alla de pessimistprofetior och eländesnarkomani som valsar runt i medierna nu. Se den ekonomiska krisen som nödvändig i ett samhälle som blivit bulimiskt, ett addictsamhälle där mer och mer, större, nyare och ständig tillväxt varit mantran.

Den globala finansiella krisen ger förutsättning för ett uppvaknande till något bättre. De ”gudar” vi haft – Money & Materialism – tappar alltmer sin power, vilket öppnar för nästa steg i utvecklingen mot ett mänskligare samhälle. Nu är inre tillväxt viktigare, dvs personlig utveckling och relationer.

• Vi måste börja tro på människan och vår kraft och förmåga att vända utvecklingen till något positivt! Våga drömma och göra det vi tror på – för det ger oss kraft och mening. Ur detta växer något nytt, positivt och vi är alla med och skapar det.

Jag skriver om detta i nya boken ”Finn din inre styrka” – uppföljaren till ”sluta kämpa – börja leva”. Att känna sig tillfreds och uppleva lycka och välmående på insidan är ett val vi kan göra. Det handlar om att skapa liv och hälsa i balans genom att utgå från sig själv, möta sig själv och de utmaningar man ställs inför.

I boken beskriver jag handgripligt och praktiskt och med många exempel hur du hittar din inre styrka – och det är lättare än du tror. ”Finn din inre styrka” är en omfattande, uppdaterad bearbetning av boken Din inre framgång (utgiven 2007), bl.a. innehåller den ett helt nytt kapitel: ”Höj din energi”.

Låt dig bli inspirerad att ge dig själv ditt bästa liv! Se till möjligheterna – gör det positiva!

:-)) Sanna