Som en ny människa!

(6/4-09) Härligt att våren äntligen kommit till Sverige. Ljuset och värmen är behövligt efter en lång, och i flera avseenden mörk vinter, och jag är glad för allas skull. Dock valde jag (som sagt tidigare) att inte vänta in den utan har ”rymt” med min dator till värmen. Har precis spenderat 10 dagar i öknen, torrt soligt och vårligt med små blommor i sanden – så skön vårkänsla här också. Det är bästa tiden nu med precis lagom temperatur, på sommaren är det över 40 grader här.

Jag har precis avslutat en veckas fasteprogram med detox och cleanse – och känner mig som en ny människa. Är lättare, känner mig lättare och helt klar i huvudet och kroppen. Anade inte att det kunde göra så stor skillnad! För det är första gången jag klarat av att fasta mer än två dagar – och det känns stort för mig. Jag älskar att äta nyttigt, men att inte äta alls har inte varit min grej.

Och det gick bra hela tiden, kanske för att jag följde ett program och det var trevlig grupp som alla gjorde samma. Det var även colonics nästan varje dag så jag slapp detoxreaktioner. Tvärtom lättade det redan första dagen, och jag som bara hade tänkt stanna två dagar stannade hela veckan… Det var oväntat och kul!

Programmet gavs på We Care Spa i öknen 1,5 timme öster om Los Angeles. Det är ett ställe som funnits och arbetat seriöst med detta i 22 år. Det är väldigt populärt, folk kommer från hela USA och även Europa och det var fullbokat. Det var bra klasser i yoga, pilates m.m. och i kost, näring och laga nyttig, levande föda. Det fanns även bra terapeuter att boka tid för att ta hand om eventuella psykologiska reaktioner och känslor som kom upp. Så det var en

Hur upplevde jag det hela? Det var lättare än jag trodde, men kanske för att jag bestämde mig två veckor innan och var så redo att släppa på en massa gammalt – i flera avseenden. Jag kände mig befriad, lättad och även glad för att jag klarade av det. Det intressanta vara att jag inte ens saknade att äta… Simplifies your life! Men nu när jag brutit fastan var det verkligen fantastiskt att äta en fräsch grönsallad.

Hade förberett mig genom att äta lätt ett par veckor med mycket levande föda, frukt och jucies (örter och grönsaker i vatten finfördelsade i en mixer). Men ändå gjorde själva fastan och colonics så stor skillnad – det var intressant. Det känns som om hela kroppen omstrukturerats och lättat ända in på cellnivå.

Det sätter verkligen fokus på hur viktigt det är att ta perioder av vila för kroppen, när man inte fyller på nytt utan ger tid för rensning och återhämtning. Kanske speciellt viktigt i vårt samhälle med ständig stimulans, man ska vara ”på” hela tiden. Jag äter nyttigt och balanserat, men har haft stora omställningar och en hel del press med arbete och flytt sista halvåret. Negativ stress är lika dåligt för magen som att äta dåligt… tarmfloran ändras direkt visar forskning. Men så blir det ju i perioder ibland, och tur att man kan ta tag i det efteråt.

Det finns sätt att göra liknande i Sverige, Skeppsgården i Valdmarsvik erbjuder till exempel veckor med levande föda och Hawaiansk tarmrening och Växthuset på Väddö har gjort det i många år. Det finns även många bra, utbildade colonicsterapeuer runt om i landet och man kan slå sig samman i en grupp, boka tider hos dem och hjälpas åt att göra det. Mycket roligare att göra i grupp än ensam!

Annars kan man vara hemma och halvfasta och ta UltraDetox och UltraCleanse från Holistic för att få en bra renande effekt. Och jag lovar, det behöver mer än någonsin i vår omvälvande samtid!

ha det gott och njut av ljuset!
Sanna

www.wecarespa.com