Tänk dig till pengar…

genom att göra det du älskar!

(4/8-09) Bor i Los Angeles nu och fick följande mejl av en god vän: ”såg dig i DN igår där du berättade att du hade bestämt dig för att bli rik. bra beslut.”

Det är massor av besök nu på hemsidan så uppenbart intresserar ämnet. Det var så att jag bestämde mig för det, efter att under 16 års tid knappt ha tjänat något pga universitets- och doktorandstudier och sen fri forskare o konstnär. Det blir liksom ingen pension alls av det. Så då får man ju sätta igång o tjäna pengar för annars blir man beroende av andra – märkvärdigare än så är det inte.

Det var inget ekonomiskt smart beslut att hoppa av forskningskarriären efter 12 år och precis när jag började tjäna riktigt bra – men jag följde bara mitt hjärta. Trots att det gjorde att jag fick leva under existensminimum två år när jag förverkligade min dröm att måla och skriva. Alltså har pengar aldrig varit min drivkraft.

Artikeln i Expressen hade för avsikt att stimulera kvinnor till att börja tjäna pengar, något som ses som lite tabu av många. Visste du till exempel att kvinnor äger en procent av tillgångarna i världen men utför 2/3-delar av arbetet? Det är ju inte så bra eller hur. Det kan vi kvinnor bara ändra på själva faktiskt. Genom att bestämma oss för att vi är värda att tjäna pengar och ha det gott.

Var man sedan lägger ribban är upp till var och en. Vad som är rimligt och vilka kostnader man lägger sig på. Klart är att inget rullar in utan att man jobbar hårt för det. För mig gjorde det en enormt stor skillnad att jag bestämde mig för att det arbete jag gjorde var jag värd att tjäna bra på – plötsligt började det hända saker. Fortare än jag anat.

Till exempel skrev jag inte ”Den självläkande människan” för att tjäna pengar, fick kontraktet innan jag skrev den o förlaget bedömde att den skulle sälja max 5 000 ex om vi hade tur. Jag skrev den för att jag brinner för ämnet och ville dela med mig av det. Så har den sålt i 450 000 exemplar i nio länder – men det var ju inget någon anade då. Mina gamla forskarkollegor förstod inget av vad jag gjorde då, det var det nog ingen som gjorde men det stoppar inte mig. Huvudsaken var att Viveca Peterson på bokförlaget Forum trodde på mig direkt!

Så kontentan är lyssna på sig själv och förverkliga det som är stimulerande för en. Gör vad du tror på, tro att det kommer att gå bra och jobba på duktigt för det!!