Totally yin

(24/5-09) Har haft två dagar i yin-fas, har luktat på blommorna och lyssnat på vinden och fågelsången. Det har varit helt underbart! Varit i naturen och det är sådan livskraft och glädje i naturen nu.

Jag har tagit helt underbara behandlingar på Torekov hotel – rekommenderar varmt deras nya Regndroppsmassage (med Marie eller Gerda). Det är eteriska, rena oljor som masseras in på fötterna och längs ryggraden och det är först mycket avslappnande och sedan energivande.

Så viktigt att ta pauser så här, det är väldigt mycket yang annars. Kom på att jag nu bor på mitt 9.e ställe sedan jag kom till Sverige för sex veckor sedan. Flyttade till nytt ställe idag efter flera dagar på Torekov hotels underbart rofyllda och vackra hotelrum. Deras spa-helger är mycket populära och maten är både läckert god och nyttig. Jag har varit involverad i Spa-menyerna för att göra dem mer hälsosamma.

Det börjar bli lite mycket med alla byten, men blir så när jag har jobb med resor. Försöker nu vara lite mer stilla den återstående tiden innan jag flyger tillbaks. Stilla och stilla, haha, har ju en fas till med möten och planeringsträffar. Det är förstås lättare att skriva om jag är stilla, att packa och transportera sig tar verkligen tid och energi.

Nu är det lite sent, tog farväl av solen som dalade ner klotröd i havet och imorgon väntar ny dag – med lite mer yang… Tänker dock gå och lukta på blommor varje dag!

ps. Jag uppdaterade lite om höstens föreläsningar så du kan boka i kalendern eller boka plats redan nu!

Beroende på en eftermiddag

Minns inte detta seminarium i Malmö den 27 maj: Beroendesjukdomar är ett av de största folkhälsoproblemen i Sverige idag som kostar samhället 27 miljarder kronor och orsakar flera tusen dödsfall varje år.
Den 27 maj kl. 13-16.30 kan du lära dig mer om hur belöningssystemet i hjärnan kan kidnappas.
Plats: S:t Gertruds konferens, Östergatan 7B, Malmö
Inträde gratis, men anmälan först till

här!

Livsmedelsverket bör sluta med kostråd till allmänheten menar tolv svenska professorer och läkare i en debattartikel i Dagens Medicin – läs mer här.