Välkommen till framtiden!

Vi rör oss in i en tid med mer ljushet och lätthet. Energin skiftar fort nu, den är på en betydligt högre nivå och snabbare. Det underlättar skiften in i Den Nya Tiden.

(1/1-10) Glädjande för de som är nya i detta är att ni inte behöver göra samma tuffa och svåra jobb som vi som gick in i detta tidigare. Jag kan lova att det var tungt och trögt på 90-talet – puh!! men det fanns inget val för mig och de som kom igång redan då.

Många har ”bäddat” och banat väg för det nya, så nu är det mer av en freeway in i den nya tiden. Så känn att det lättar redan och att det mesta faktiskt redan är gjort på ett kollektivt plan. Det är bara att hoppa på och följa med nu.

Om den första delen av 2000-talet handlade om self-expression, att knyta an (connecta) och relatera (t ex via de sociala medierna) så handlar det nu om 1) autencitet, 2) att vara hängiven det man tror på och 3) närvaro.

Att vara närvarande är mycket viktigt eftersom allt vi har är här och nu. Ju mer vi kan befria oss från det gamla – förlåta, försonas och släppa taget om såväl emotionellt som materiellt bagage – desto lättare går transformationen.

Jag läser precis slutet av ”Den förlorade symbolen” av Dan Brown och parallellerna med samtiden är slående. Man kan nästan läsa boken som en samtidsskildring eller vägbeskrivning, han är så rätt på vad som är på gång under ytan och på väg upp. Right on!

Autencitet handlar om att vara autentisk, dvs äkta och den man är inifrån och ut. Ridån föll ner mycket hårt för Tiger Woods i slutet av 2009, och det kan ses som en symbolik på att det inte längre är OK att ha en falsk persona utåt. Vi vill ha äkta människor är lever som de lär, som gör det ärligt och så gott de kan. Vi har alla brister och livet handlar inte om att vara perfekt utan om att leva och vara utifrån den själsliga varelse vi är. Äkta vara är ett begrepp som är här för att stanna, inte bara när det gäller mat.

Du vet när du är rätt för du känner det. Det är som en harmoni inifrån och ut, där allt du gör och är inte längre kostar så mycket energi. Just ENERGI är nyckeln för den nya tiden, och jag kommer att skriva mycket mer om det.

Det är dags att vi börjar se oss själva som de energivarelser vi är, och med detta nya synsätt blir allting faktiskt mycket lättare. En del tycker kanske att jag är far out här, men jag vill bara påminna om att jag var först om att tala som sockrets farliga hälsoeffekter i slutet av 90-talet, och tidigt ute att varna för transfetter och skriva om global uppvärmning i början av 2000-talet. 1997 hade jag en debattartikel i SvD att sjukvården måste få in en helhetssyn och tio år senare är det långsamt på gång.

Industrialismens materiella synsätt håller nu snabbt på att ersättas av den nya Upplysningstidens holistiska syn på människan och världen. När vi om ett eller ett par decennium blickar bakåt kommer vi att se och förstå vilken oerhört transformerande tid vi är inne i nu.

Du kan underlätta för dig själv genom att se det redan nu, och vara lite snällare mot dig själv i denna krävande omställningstid. Gör det som du mår bra av, som du blir glad av. Se till att hålla din energi högt, var aktiv med detta. Välj bort de eller det som tar ner din energi. Dumpa så mycket u bara kan av det gamla som spelat ut sin roll, ofta vet vi inte hur lättande det är från vi släppt på det.

Välkomna in det nya, lyssna till ditt inre och dina drömmar. Nu är tiden inne att börja leva våra drömmar! Välkommen du nya vackra människa!

Framtiden har aldrig varit närmare än den är nu…

Sanna Ehdin

Denna artikel kom in på Newsmill direkt – läs den här och ”milla” gärna!

läs här