Nytt glutenfritt: lupinmjöl

Jag har precis upptäckt detta fantastiska Lupinmjöl – glutenfritt med 40% protein, 37% fibrer och mycket näringsrikt. Stärkande för en rad funktioner i kroppen, bland annat blodtrycket och kolesterol. Någon som testat?

Gör supergoda plättar med ett ägg och ca 1-2 msk vatten vispas o ta i 2-3 msk lupinmjöl, havssalt och kardemumma. Låt svälla fem minuter och stek i medelvärme med rikligt med ghee (klarnat smör). Yummie! ❤️

Fakta lupinmjöl (Slv): Lupiner tillhör baljväxterna och inkluderar flera hundra olika arter, varav tre används som livsmedel.

Lupiner är släkt med jordnötter, sojabönor, ärtor, bönor, linser och kikärter. De tillhör alla samma botaniska familj. Har man allergi mot jordnötter och soja kan man reagera på lupin.

Lupinmjölet kommer från bönorna på det vackra Lupinblomman, samma som växer vilt lite överallt i Sverige. Men våra är tyvärr giftiga, så låt bli dem.

I Sydeuropa äts lupinfrön som snacks. Lupinmjöl används ibland i produkter som bröd, bakverk, kakor och kex. Lupinmjöl används ibland som ingrediens i glutenfria produkter som pasta.

Jag vet inte om det finns i svensk handel eller hälsokost,  men finns här i Happy Food store.

3 Kommentarer
 1. Linda
  Linda says:

  Hej,
  Vet du om Lupinmjöl finns att få tag i någonstans? Jag kan inte hitta det och sidan du länkat till fungerar inte längre.
  Tack på förhand!
  Linda

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *