Ta makten över din hälsa!

Läkaren och psykiatrikern Harald Blomberg säger: Tiden är inne för holistisk sjukvård! Vi har en tillväxt i sjuklighet som ingen har råd att betala. De flesta av dagens sjukdomar beror ändå på kronisk inflammation, vilket är det man bör åtgärda istället för att medicinera symtom.

Lösningen på sjukproppen är att tänka om helt och införa en övergång till en holistisk sjukvård. Läkaren Harald Blombergs nya bok reser ytterligare tvivel mot dagens sjukvård.

”I stället för att lita till mediciner, som ändå inte kan bota oss, eller kirurgi – som kanske inte hade behövts med en annan diet och livsstil – bör vi stärka kroppens egen motståndskraft.”

Kanske en miljon svenskar utan att veta om det lider av brist på vitamin B 12, vilket är nödvändigt för ett fungerande immunsystem och produktion av antikroppar. Det finns bara i animaliska produkter. Vid brist på B12 kan det ansamlas homocystein, vilket ger risk för stroke och propp. Brist på vitaminerna B 1 och B 6 kan skada hjärnan.

Vi har aldrig någonsin i människans historia haft så mycket neurologiska sjukdomar som nu: Autism, ADHD, demens, Alzheimers och depression, Parkinsson och multipel skleros. De beror på inflammationer i huvudet som Dr Blomberg menar har sitt ursprung i magen. Den har blivit inflammerad av olämplig kost, med för mycket kolhydrater och för lite fett. Bakteriefloran förändras till ogynnsamma sorter, och en skadad tarm släpper igenom skadliga ämnen till blodet.

Holistisk hälsosyn

Allt detta kan åtgärdas med en annan hälsosyn, den holistiska som ser till helheten och går in för att läka det som är skadat med korrekt kost och näring. Det som kallas för ”evidensbaserad vård, vetenskap och beprövad erfarenhet” är för snävt för att hjälpa människor tillbaka till en god hälsa. I stället blir de fjättrade vid en kronikermedicinering. Det är varken produktivt eller effektivt, och det ger en stegrad sjukvårdskostnad som ingen har råd med.

På kontinenten är läkare friare att gå utanför det skolmedicinska paradigmet. Men i Sverige kan den läkare som ger alternativ behandling hotas av indragen läkarlegitimation. Därför är det tyst i läkarkåren, även om många ser och förstår hur det egentligen ligger till. Dagens sjukvård måste omformas.

– Lite mer fritänkande och rebellanda inom läkarkåren vore önskvärt, säger jag.

Anti-inflammation nyckeln till god hälsa

Sedan 2002 har jag informerat i böcker och föreläsningar om att inflammation är orsaken till de västerländska sjukdomarna, hjärnobalanser, allergier, överkänslighet etc. I boken ”Mat som läker” berättar jag om den anti-inflammatoriska kosten: vad det innebär, inköpslista och 140 goda recept på mat som läker, ger friskhet och ger rätt vikt.

Varmt välkommen till ett anti-inflammatoriskt och friskt liv!

7 Kommentarer
 1. Karin
  Karin says:

  Kan du ge mig förslag på B-vitamin som ej innehåller färgämne Jag är allergisk mot morötter o gurkmeja. Tacksam för snabbt svar

  Svara
 2. Hanna
  Hanna says:

  Hej!
  Jag undrar om det under gröna kuren är OK att äta: avokado, citron, sesampasta (tahini), jordnötssmör och quorn??
  TACK <33

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   Låt bli sesampasta och jordnötssmör för det kletar igen. Absolut inte quorn för det är en processad produkt. Jag rek att man inte äter sådant som man inte ser vad det är… Var misstänksam mot allt som inte funnits i människans kost i minst hundra år, för vi vet inte hälsoeffekterna på sikt o nästa generation. Det inkluderar vete och speciellt industrivetet, som inte åts av 98% av människorna för hundra år sedan. De bara tillverkar o säljer massa skräp som förstör människans hälsa nu – och naturen. Sorgligt.

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Det är Sanna Ehdin som tar upp hans bok, läs mer. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *