Håll förkylningen borta

Det finns mycket vi kan göra för att stärka kroppen och därigenom förebygga förkylningar. Här är mina bästa hälsotips för att hålla förkylningen borta.

Vårt naturliga tillstånd är att vara frisk, och läkekraften är både medfödd och naturlig. Men för att kunna läkas och hålla oss friska behöver kroppen en viss energinivå. För låg energi ger ofelbart ett sämre immunförsvar och gör att vi fungerar sämre. Höjer vi energin börjar alla processer i kroppen fungera bättre, och vi får samtidigt en större motståndskraft mot infektioner.

Dr Sanna rekommenderar:

1. C-vitamin 4–6 g per dag, för det är helt nödvändigt för infektionsförsvaret och har stark antiinflammatorisk verkan. Nästan alla djurarter, från insekter till däggdjur, producerar sitt eget C-vitamin, och utifrån djurens egna produktion menar flera forskare att människors dagsbehov är 2–13 gram C-vitamin – beroende på ålder, stress och sjukdomar.

2. D-vitamin 2-5000 IU per dag och D-vitamin är helt nödvändigt för ett fungerande och starkt immunförsvar, och högre doser D-vitamin motverkar bl a cancer.

3. Zink (20−40 mg dagligen) mineralet Zink är virusdödande och behövs för sårläkning och bildning av antikroppar. Läs om Zink.

4. Fiskolja varje dag som ger omega 3-fettsyror som bl a stärker slemhinnorna i munnen och svalget och motverkar inflammation. Jag köper den bästa kvaliten från Arctic-Med.

5. probiotika; hälsosamma tarmbakterier är viktigt skydd mot patogena bakterier och de probiotika bakterierna producerar en rad näringsämnen som kroppen behöver. Fyll på med dem varje dag, och jag tar Holistics LactoVitalis PRO som överlever det låga pH i magen så de kan ha sin effekt i tarmen.

6. Ett bra Multivitamin-multimineralkomplex,  och rekommenderar Multigenics. En burk räcker i ca 50 dagar. Det är viktigt att ladda med mineralerDe är centrala för vår kropp och för enzymernas funktion och vi måste få dem via det vi äter. Därför är det viktigt att maten har en hög halt av mineraler (som Zink, Järn och magnesium). Men tyvärr går det inte att få i sig ett fullvärdigt spektrum mineraler via maten som odlas på urlakade jordar, så jag rekommenderar tillskott.

7. Holistics Anti-v, som består av renade humusextrakt (Humussyra) som ger 70-80 olika mineraler och spårämnen. Många av dessa får vi alltså aldrig i oss via den vanliga kosten, och jag tar dessa tillskott nästan varje dag. Detta stärker immunsystemet och en rad andra funktioner i kroppen. Men det riktigt intressanta är att humussyran binder både till virus och tungmetaller och fungerar som utrensare i kroppen. Forskning har visat att humussyran lägger sig som en film (coating) på viruset vilket gör att det inte kan fästa på cellmembranet. När viruset inte kan fästa så kan det heller inte ta sig in i värdcellen och ta över den för sin reproduktion och därmed avstannar angreppet. Dessa finns i välsorterad hälsokost eller kan beställas här!

Bra hälsotips:

• Dessutom äter jag morötter varje dag – både råa o lätt kokta – för det ger bl a beta-karoten och A vitamin. A-vitamin stärker slemhinnorna och Betakaroten är ett förstadium till vitamin A som har samma effekter men även fungerar som antioxidant: skyddar mot cellskador (speciellt på DNA och membran).

•  I perioder tar jag propolis, som är bikitt som innehåller många bakteriehämmande ämnen, samt Echinacea force som är extrakt av bl a Röd solhatt, vilket är vetenskapligt visat effektivt.

• Att dricka två till tre koppar grönt te, gärna ekologiskt senchaté, ger rikligt med bioflavonoider. (Obs funkar inte vid histaminintolerans.)

Att basa kroppen med bikarbonat är utmärkt för att motverka både försurning och förkylning! Då tar man en halv till en tsk i ett glas vatten under två veckors tid, först på morgonen o sist på kvällen, och det är mycket välgörande för hela kroppen. Man kan även  inta mikroalger som klorella eller spirulina.

Drick mycket vatten! Gärna upphettat vatten med timjan i, för timjan är slemlösande.

Skratta och vara glad – för det är samma receptorer som förkylningsvirus binder till som lyckopeptiderna binder till! (Får bli egen blogg om det).

Infraröd lampa! Bästa tipset att ge kroppen värme med infraröd lampa, skydda huden med ett lager kläder och värmen går in ett par cm och dödar av patogena baggar snabbare. Finns bra IR-lampa på Kjell & Co.

Iskalla duschar främjar immunförsvaret mer än något annat. Duscha iskallt varje morgon, minst två minuter. Info kommer i separat blogg.

Långbad med Dr Sannas Hälsosåpa  är basande och balanserar kroppen rejält via huden. Tag 2 dl i ett badkar varmt vatten och om du stannar i mer en timme (1-3 timmar) blir det ännu bättre effekt och det driver ut vätska. Töm ut och fyll på med hett vatten när det blir för svalt.

Din kropp är värd det bästa – och med rätt Friskmedel ökar du chansen oerhört för ökad friskhet!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *