Multifunktionella Hälsosåpan!

Jag gillar att Dr Sannas Hälsosåpa kan användas till många områden. Traditionellt har vi använt såpa i Norden sedan Vikingatiden: till att tvätta såväl kroppar som hår, kläder och hemmet! Inom folkmedicinen har den också använts. Läs här om Hälsosåpan, som jag tycker är bästa, bästa för huden för kroppstvätt, fotbad och kroppsbad!

Först och främst använder jag Dr Sannas hälsosåpa som tvål till huden, för den lämnar en len och behaglig känsla efteråt. De flesta andra tvålar är uttorkande för huden, men Hälsosåpan är återfettande – och skonsam mot hudens biotop, dvs. mikromiljön. Jag använder också Hälsosåpan till sköna, renande kroppsbad och fotbad – se nedan.

Jag har alltid med mig en liten 100 ml flaska med Dr Sannas Hälsosåpa i handväskan och det är den enda tvål jag använder, vilket är mer hygieniskt. Använder inte tvålar på offentliga ställen… en bra hygienisk åtgärd.

Huden är kroppens första försvar, så viktigt att bevara barriären så intakt och vital som möjligt!

.

Dr Sannas Hälsosåpa är multifunktionell

Jag gillar att en produkt kan användas till många saker! Fint om man är ute i naturen för då är Hälsosåpan verkligen en allt-i-ett-produkt! Jag gör bland annat:

  • tvättar mina kläder i lite Hälsosåpa
  • perfekt till rakning, smörjer smalbenen med Hälsosåpan innan rakning
  • tvättar rent småsår och låt vara kvar en längre stund.

En del väljer att tvätta håret i hälsosåpan, men det funkar inte när man har tunna hårstrån som jag. Men ibland smörjer jag in hårbotten med 1-2 msk Hälsosåpa och låter sitta ett tag, innan jag schamponerar håret. För att det känns bra!

7 tips för multifunktionella Hälsosåpan

Här ger användarna av Dr Sannas hälsosåpa sina 7 bästa tips om hur de använder Dr Sannas Hälsosåpa. Dags att rensa i badrumsskåpet, här kommer multikurerna som bara kräver en enda produkt! Läs 7 bästa tips här

.

Kroppsbad

Jag älskar att ta sköna, varma bad! Då tappar jag upp varmt (ej hett) vatten i badkaret och tar i 2 dl Dr Sannas hälsosåpa, kliver ner och andas ut…  Jag ligger sen kvar minst en timme och gärna två timmar (medan jag läser en roman). Då får man tömma ut lite vatten och fylla på nytt hett vatten.

Att ta varma bad är erkänt välgörande för huden, muskler och stela leder. Det är skönt och avslappnande. Jag började med dessa såpabad 2014, och har gjort flera omgångar med tre-fem bad i veckan under tre veckor, då kallar jag det för ”Såpabadkuren”. I vart fall blir badkarsskanten alldeles svart första gången man gör ett Såpabad. Jag dricker minst en liter vatten efter badet, bra att skölja ur kroppen.

Visste du att huden är näst viktigast för kroppen utrensning!

Fotbad

För fotbad ta 1-2 msk Dr Sannas Hälsosåpa i en balja med varmt vatten, och sänk ner fötterna. Sitt i minst en halvtimme – och sedan är det lätt att skrapa eller fila av död hud och göra både naglar och nagelband snygga på fötterna. Smörj in med Dr Sannas Fotbalsam, med vårdande , så får du lena och sköna fötter. Fotbalsam innehåller ekologiskt ringblomsextrakt, vilket har höga halter av bl.a. triterpensaponiner och flavonoider som verkar lindrande och stimulerar hudens läkeprocesser.

.

Svar på vanliga frågor


• Fråga: Vad är skillnaden mellan Dr Sannas Hälso Såpa och vanlig såpa?

Svar: Vanlig såpatvål är en billig och ibland färgad och parfymerad industribulkprodukt. Dr Sannas hälsotvål är destillerad tallolja till den högsta reningsgraden så att hartsämnen är borttagna. Den innehåller de näringsämnen som talloljan innehåller. Den har inga parfymer, konserverings- eller tillsatsämnen. Den är drygare och torkar inte ut huden utan återfettar den. Den har stabilt pH10 och inte 11 eller 12 som många andra tvålar kan ha.


• Fråga: Vilka effekter har tallolja?

Svar: Talloljan innehåller många potentiella ämnen, som exempelvis den starka antioxidanten pycnogeneol. Den är vetenskapligt bevisat att det främjar kollagentillväxt i huden samt ökar tillväxt av små blodkärl (mikrovaskularisering).

• Fråga: Högt pH torkar ju ut huden o tar död på de nyttiga bakterierna i syraskyddsmanteln?!

Svar: Nu tar man 2 dl i ett helt badkar och hälsosåpan är återfettande – så ingen risk för uttorkning och lagom basande. Bad med Dr Sannas Hälsosåpa ger även bästa peelingen, bara att gnida av död hud mot slutet. (Och badkaret får skrubbas för det blir svart kant där vattnet varit… Bara första gångerna och inte sen.

Därefter smörjer jag in kroppen med Dr Sannas Kroppslotion, som är närande och återfuktande med bl.a probiotika, broccoli fröolja och omega 3-6-9. Kroppslotionen innehåller alltså probiotika för huden – till skillnad från majoriteten av marknadens hudkrämer. Dessutom är den gjord av bara vegetabiliska och mkt näringsrika oljor, vilka sugs upp som ett smäck i huden efter ett Hälsosåpabad! Bara fördelar.

Fråga: Men huden vill ju ha ett surt pH?

Det man konstaterat att ytterst i hudlagret är det lägre pH, men när man söker på forskning finns flera olik, motsägande resultat och en del finner t om neutralt eller basiskt. Så inget entydigt klart, och beror även på var på kroppen man undersöker.

Huden är första försvaret och lågt pH är försvar mot skadliga bakterier. Men det går lika bra med högt pH för det dödar bakterier också. Hälsosåpan har stabilt pH 10, till skillnad från många tvålar som är pH 10-12. OCH dessa är uttorkande – medan Dr Sannas Hälsosåpa som är återfettande och balanserande för huden. Man mår bra helt enkelt.

Så temporär pH-höjning är av godo för det dödar av patogener.

Enda stället som garanterat behöver ha lågt pH är kvinnors underliv, ca pH 5  och samma sak här att det ger antibakteriell effekt. Det sker dock ingen negativ påverkan där av såpabadet, har många intygat.

  • Du kan även ta sköna saltbad, med t ex Epsomsalt (magnesiumsulfat) eller magnesiuklorid, – se bilden till höger. Det är gynnsamt eftersom det både renar OCH huden tar upp magnesium, vilket är mycket främjande för kroppen. Magnesium är den andra vanligaste mineralen i kroppen efter kalcium, läs om magnesium.

.

Avsikten med naturliga hudprodukter med ekologiska och vegetabiliska oljor är att ni kan omhulda och vårda er fina hud.  Kunna skydda kroppens barriär – kroppens största organ och immunförsvarets första gräns: huden! Ge dig själv den goda gåvan. 💚

.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *