Trött av flera skäl

Långvarig trötthet och utmattning kan ha en rad orsaker, såsom Dr Mark Hyman förklarar här. Exempelvis dålig kost, för lite eller störd sömn, mögel i omgivningen, tungmetaller (amalgam=kvicksilver i tänderna), candidainfektioner, traumatiska upplevelser som inte lösts upp.

Men ALLTID ska man se på tarmens hälsa för kroppens hälsa är beroende av den. Tarmens är viktig för omvandlingen av hormoner och 80% av hjärnans nervsignaler produceras av – ja – tarmbakterier!

Det finna en rad konkreta åtgärder man kan vidta, det första är att men bestämmer sig för att göra något åt sin situation. Börja ”värma upp” till den tanken, så lägger jag en rad bloggar och artiklar i detta för att ge vägledning till er.

Jag vet hur frustrerande det är att vara nedsatt, uttröttad och t o m utslagen. Har varit det flera ggr – och vet idag hur man kan komma igen snabbt. Men att stänga av det yttre o ge sig en vilopaus i det spirande gräset hjälper stort!! 💚🌳 för grönt är oerhört läkande!!

Men först, lyssna på kloke Dr Hyman:

4 Kommentarer
 1. Liselotte Wall
  Liselotte Wall says:

  Hej har en dotter som har addisons sjukdom. Har problem med övervikt,trötthet,oro,frustration ,och en otrolig allergi som blossar upp i ögon läppar ibland andning och en massa brännande kliande utslag. Har du några tips o råd. Mat , tarmflora,vad kan ge hennes utslag,hur ska jag få henne att orka.

  Svara
  • Dr. Sanna Ehdin
   Dr. Sanna Ehdin says:

   1. ta bort allt som vetenskapligt visat ökar autoimmuna sjukdomar: gluten (spannmål), komjölksprodukter och bönor/barjväxter. 2. Ät gröna kuren (finns på denna hemsida) så att det rensarsystemet. Men sedan är det bäst att träffa en näringsterapeut som kan se, testa och fråga – jag kan inte ge den typen av riktade råd. Lista på näringsterapeuter finns på hemsidan.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *